Δήμοι - ΠεριφέρειεςΕλλάδαΘέμα

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά της Ελλάδας!

Η πρώτη πανελλαδικά απογευματινή λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία τεράστια τομή στον κλάδο προσαρμοσμένη απόλυτα στις ανάγκες της εποχής.

Στην συμφωνία αυτή κατέληξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αντιλαμβανόμενοι αυτό που έχει τονίσει επανειλημμένα η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης: Πως η λειτουργία της θα εξυπηρετήσει, πάνω από όλα, τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα, προστέθηκε το πρωί της Πέμπτης (6/4) καθώς η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης έδωσε και αυτή την έγκριση της.

Έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας ,όπως και του φορέα λειτουργίας των λαϊκών αγορών της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται, ότι ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει συμφωνήσει στη λειτουργία απογευματινών λαϊκών αγορών. Η εκτίμηση του είναι, πως αυτές θα ευνοήσουν τον υγιή ανταγωνισμό, άρα το όφελος των καταναλωτών.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας:

«Παραμένουμε σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό των λαϊκών αγορών, ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας τον παραδοσιακό και ταυτόχρονα δυναμικά εξελισσόμενο θεσμό. Και σήμερα ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη η πρώτη πανελλαδικά λαϊκή αγορά στις απογευματινές ώρες.

Με τη λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δίνουμε από κοινού με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών την ευκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας, στην πλειοψηφία τους εργαζομένους, κατά τις πρωινές ώρες να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους από τη λαϊκή αγορά, αποκτώντας πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα και καλύτερες τιμές.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις λαϊκές αγορές στηρίζοντας το έργο και τις δράσεις του Φορέα Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, στη δημιουργία του οποίου συμβάλαμε αποφασιστικά ως διοίκηση. Οι λαϊκές αγορές πήραν πλέον στα χέρια τους την επόμενη μέρα του θεσμού, ο οποίος στον τόπο μας έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός που εξυπηρετεί και προωθεί το αμοιβαίο όφελος τόσο των καταναλωτών, όσο και των παραγωγών και των πωλητών προϊόντων και αγαθών.

Εύχομαι η πρώτη απογευματινή λαϊκή στον Δήμο Θεσσαλονίκης να αποτελέσει μια πρωτοβουλία, στην οποία θα ανταποκριθούν οι συμπολίτες μας και θα δώσει το έναυσμα για τη λειτουργία περισσότερων λαϊκών αγορών τις απογευματινές ώρες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας».

Αντίστοιχη είναι και η θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Με την απογευματινή λαϊκή αγορά, που θα λειτουργήσει στον Δήμο Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά πανελλαδικά, δίνεται η δυνατότητα σε όσους εργάζονται τα πρωινά να αποκτήσουν κι αυτοί πρόσβαση σε όλα τα αγαθά των λαϊκών αγορών, σε καλές τιμές. Με τρόπο οργανωμένο και συντεταγμένο και σε στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα επιδιώξουμε να ρυθμίσουμε όλες τις παραμέτρους, ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει. Αλλάζουμε συνήθειες για το καλό όλων», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αμφότεροι υιοθέτησαν την πρόταση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, η οποία εκτιμά πως η λειτουργία της απογευματινής λαϊκής αγοράς θα προσφέρει διπλό όφελος στους καταναλωτές.

Δηλαδή θα αντιμετωπίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά την ακρίβεια, μέσω του ανταγωνισμού, προσφέροντας τους τη δυνατότητα μία ακόμη επιλογής. Όπως επίσης και να έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν στις λαϊκές αγορές αυτοί που σήμερα αδυνατούν λόγω εργασίας.

«Δημιουργώντας μία απογευματινή λαϊκή αγορά το μόνο σίγουρο είναι, πως θα ωφεληθούν οι καταναλωτές, αφού πλέον θα έχουν μία πρόσθετη δυνατότητα, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Προσθέτει πως αυτή θα είναι η πρώτη που θα λειτουργήσει απόγευμα δείχνοντας το δρόμο και στους υπόλοιπους.

«Προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της εποχής. Είμαι σίγουρος πως την πρωτοβουλία μας αυτή θα ακολουθήσουν και άλλοι αφού το ζητάει ο κόσμος», συμπληρώνει ο κ. Δερετζής.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως σύντομα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση, προκειμένου να επιλεχθεί ο χώρος, οι ώρες και η ημέρα που θα λειτουργήσει η απογευματινή λαϊκή αγορά.

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε ακόμη:
Εντυπωσιακό Timelapse: Πώς άλλαξε η Θεσσαλονίκη από το 1984 ως το 2022 (vid)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.