ΘέμαΤοπικά

Η Μπισμπινά και οι …άλλοι

Για πολλούς μήνες υπήρξε παραφιλολογία, φήμες, σενάρια και εικασίες για τις υποψηφιότητες που θα υπάρξουν στο δήμο Δέλτα. Πολλά τα πρόσωπα που θα ήθελαν να έχουν τον ρόλο του υποψηφίου, πολλά τα πρόσωπα που αρέσκονται μέσω του Facebook ή άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης να προκαλούν εντυπώσεις.

Όμως με τις φήμες, τις αυτάρεσκες αναρτήσεις και τους ευσεβείς πόθους ορισμένων δεν προχωρά η πολιτική. Όλους αυτούς τους μήνες λίγοι ή πολλοί συμπολίτες μας έμαθαν ότι ίσως διεκδικήσουν την θέση του δημάρχου Δέλτα ο Χρήστος Πάτσιας από την Χαλάστρα και ο -επίσης- από την Χαλάστρα γιατρός Κώστας Μανωλόπουλος με τον τελευταίο πάντως μέσω ανακοίνωσής του στο Facebook να κάνει επίσημα γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές. Εκτός αυτών πολλά ακόμα ονόματα σε επίπεδο φημών και εικασιών τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε κατ’ ελάχιστο.

 Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο έδωσε μεγάλες συγκινήσεις όλους αυτούς τους μήνες είχε να κάνει με το μέλλον του πρώην δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου. Ο Φωτόπουλος αφού αρχικά για πολύ καιρό ήταν αινιγματικός για το μέλλον του σε σχέση με νέα υποψηφιότητα του στο δήμο, στην συνέχεια απασχόλησε την τοπική κοινή γνώμη το σενάριο της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του στο νομό Γρεβενών από όπου έλκει την καταγωγή του. Μάλιστα αυτή η συζήτηση πήρε μεγάλη έκταση εξαιτίας και ορισμένων δημοσιευμάτων από αθηναϊκά ΜΜΕ τα οποία τον εμφάνιζαν ως έναν από τους τρεις υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Τελικά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δόθηκε από το κόμμα της ΝΔ που δεν επέλεξε τον πρώην δήμαρχο στους εκλογικούς συνδυασμούς της. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο Φωτόπουλος δεν είναι ακόμα και σήμερα ξεκάθαρος για ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα του και αυτό σαφώς και επηρεάζει ως ένα βαθμό και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την παράταξη του, τις εξελίξεις.

Η επίσημη υποψηφιότητα της Μπισμπινά

Από την δική της πλευρά η Γερακίνα Μπισμπινά έκανε και με το παραπάνω ξεκάθαρη την πρόθεση της να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Δέλτα παραιτούμενη από την Περιφέρεια όπου μέχρι την στιγμή εκείνη ήταν πρόεδρος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Η υποψηφιότητα της Μπισμπινά ήταν επί της ουσίας η μοναδική επίσημη υποψηφιότητα μέχρι πρότινος καθώς ακόμα ούτε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του αν θα έχει υποψήφιο στις εκλογές του 2023. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δεν είχε υποψήφιο σε αντίθεση με το 2014 όταν ο Γιάννης Ρήγας ηγήθηκε του συνδυασμού που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση πάντως με τις διεργασίες σε παρασκηνιακό επίπεδο που είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή, πολλά θα κριθούν από την έκβαση των βουλευτικών εκλογών καθώς οι βουλευτές και οι μηχανισμοί τους είναι αυτή την εποχή προσανατολισμένοι μόνο στις εθνικές εκλογές. Οπότε μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δούμε στηρίξεις και πρόσωπα να μπαίνουν στην «μάχη» των τοπικών εκλογών και φυσικά να φανεί και η στάση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων οι περισσότεροι εκ των οποίων τηρούν αυτή τη στιγμή στάση αναμονής και φυσικά επηρεάζονται και οι ίδιοι από τον αναβρασμό των βουλευτικών εκλογών. Μάλιστα το κλίμα των εθνικών εκλογών έχει άμεσο αντίκτυπο και στο ίδιο το δημοτικό συμβούλιο καθώς η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Δέλτα κ. Λίνα Χατζηκυριάκου θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Β’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα του ΚΚΕ. Οπότε για το επόμενο διάστημα η εικόνα των υποψηφιοτήτων δύσκολα να αλλάξει και οι όποιες σημαντικές εξελίξεις μετατίθενται για την επομένη των εκλογών και ενδεχομένως την επομένη των επαναληπτικών εκλογών που κατά τα φαινόμενα θα διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου.

*΄Όπως δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της DELTA press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.