Πολιτική

Πετρίδης: “Εμπιστοσύνη στο Νίκο Ανδρουλάκη”

Ο Κώστας Πετρίδης αποτελεί ένα στέλεχος από την γενιά των σαραντάρηδων του ΠΑΣΟΚ, ένα στέλεχος της γενιάς του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, του Νίκου Ανδρουλάκη. Μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την στήριξη του στον Ανδρουλάκη σε αυτή την διαδρομή του ευρωβουλευτή στην αρχηγία του ΚΙΝΑΛ. Ο πολιτευτής της Β’ Θεσσαλονίκης μιλά στην DELTA press για την επόμενη ημέρα του Νίκου Ανδρουλάκη, την Θεσσαλονίκη και τον ρόλο που πρέπει να έχει στις εξελίξεις άλλα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της περιφέρειας που τόσο καλά γνωρίζει.

Σας είδαμε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη μαζί με το Νίκο Ανδρουλάκη την επόμενη ημέρα της ανάδειξης του ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ποια είναι η σχέση σας μαζί του;

Δεν έχει σημασία η προσωπική σχέση που μπορεί να έχει ο καθένας μας με τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, αλλά πραγματικά μετράει η εμπιστοσύνη που του έχουμε αναφορικά με την επόμενη μέρα του Κινήματος. Τον Νίκο τον γνώρισα, μέσα από τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, και ομολογώ ότι με κέρδισε η ευθύτητα και η αμεσότητα του. Τον στήριξα σε αυτές τις διαδικασίες και πραγματικά ελπίζω και εύχομαι, να τα καταφέρει.

Τι σηματοδοτεί η ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ;

Το αποτέλεσμα της Κυριακής έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Η βασικότερη είναι, ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικά η κοινωνία, αναζητά την ανανέωση, την αλλαγή, ένα πρόσωπο που να μπορεί να εμπιστευτεί. Η μεγάλη συμμετοχή δε του κόσμου, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, είναι εδώ και στενά συνδεδεμένο με την κοινωνία.

Η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης στήριξε Ανδρουλάκη. Τι περιμένει από το νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ;

Η Θεσσαλονίκη οφείλει να είναι πρωταγωνίστρια. Οφείλουμε, όλοι μας, να απαιτήσουμε, να ξαναμπεί η πόλη και η περιοχή στο προσκήνιο της πολιτικής ηγεσίας. Προσωπικά έχω δεσμευτεί σε όλους όσους μίλησα και συνάντησα αυτήν την περίοδο, ότι θα παλέψω η περιοχή μας να είναι στις προτεραιότητες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό θα γίνει πράξη την επόμενη μέρα, και με την παρουσία του, αλλά και με την πολιτική μας δράση.

Η Θεσσαλονίκη υποεκπροσωπείται στις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα δούμε την Θεσσαλονίκη ισχυρή εντός της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ;

Όπως είπα και παραπάνω, στο χέρι μας είναι να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να επιμείνουμε, να ζητήσουμε να λάβει η Θεσσαλονίκη ότι δικαιούται. Και Θεσσαλονίκη είναι η πόλη, το αστικό συγκρότημα δηλαδή, αλλά είναι και η επαρχία και τα χωριά της. Θα τα γυρίσουμε και θα τα επισκεφτούμε όλα και να ακούσουμε και να καταγράψουμε όλα τα προβλήματα.

Ποια θεωρείται τα σημαντικότερα προβλήματα της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης και πως θα μπορούσαν να λυθούν;

Η ακρίβεια, οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες είναι ζητήματα ευρύτερα, τα οποία δυστυχώς ακουμπάνε και την περιοχή μας. Σε αυτά τα προβλήματα, οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι περιφερειακού τύπου, αλλά κεντρικές. Η καταπολέμηση των ανισοτήτων, η ενίσχυση των μη προνομιούχων, αποτελούν δεσμεύσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ, και τα θεωρώ προσωπικά πολύ σημαντικά. Αν ξεπεράσουμε το ζήτημα της οικονομίας, θα σταθώ και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντολογικής δράσης. Εκεί, οφείλουν όλοι οι φορείς, τα κόμματα, η Αυτοδιοίκηση να συνεργαστούν και να δράσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω χάσιμο χρόνου.

*Από την έντυπη έκδοση της Delta press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.