Life

Οι τρελοί του χωριού

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Η εθελούσια , άμισθη και χωρίς καταναγκασμούς παροχή υπηρεσιών σε διάφορους τομείς (πάσχοντες συνάνθρωποι, περιβαλλοντικές δράσεις,ζώα κ.τ.λ) και η εκπλήρωση κοινωφελών και ανιδιοτελών σκοπών!

Η Άριελ Φιλοζωϊκή του Δήμου Δέλτα αποτελείται λοιπόν από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα
που δυστυχώς έχουν παρεξηγηθεί.


Μέσα από τη λειτουργία της φιλοζωϊκής μας το τελευταίο διάστημα με λύπη παρατηρούμε συμπεριφορές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το λιγότερο «ατυχείς». Αυτές προέρχονται από φιλόζωους και μη.
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που με προσωπικές θυσίες, οικονομικές, οικογενειακές παλεύουμε να βοηθήσουμε στο κοινωνικό πρόβλημα των αδέσποτων.
Η καθημερινότητα μας μέσα από αυτήν την απασχόληση είναι μια σειρά από στεναχώριες, απογοητεύσεις, κούραση σωματική και ψυχική. Μοναδική χαρά οι κουνιστές ουρίτσες των τετράποδων φίλων μας με την ανιδιοτελή αγάπη τους και οι υιοθεσίες!!!


Έτσι, αγαπητοί φιλόζωοι! Η εμπειρία μας πλέον μας έχει αποδείξει ότι υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις στη φιλοζωία. Είναι πολύ εύκολο να σηκώνετε ένα τηλέφωνο και να αναφέρετε περιστατικά χωρίς να κουνήσετε πέραν από τα νούμερα του τηλεφώνου μας τα δαχτυλάκια σας. Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ έχουμε από μια και μοναδική υπόσταση. Η εύκολη και σε μερικές περιπτώσεις «κακή» κριτική από τον καναπέ σας για την αντιμετώπιση των περιστατικών, αλλά και για το χρόνο ανταπόκρισης μας στα τηλεφωνήματα και στα μηνύματα σας, πιστέψτε μας δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσετε και εσείς: με οικονομική ενίσχυση, με φυσική παρουσία στα περιστατικά, με σίτιση στα αδέσποτα της γειτονιάς σας και το κυριότερο σωστή συμπεριφορά προς τα αδέσποτα. Είναι απαράδεκτο να έχετε ζωάκι και να στοχοποιείτε κάποιο αδέσποτο ή ακόμη χειρότερα να το κακοποιείτε.

Αγαπητοί μη φιλόζωοι! Και εσείς με τη σειρά σας διακρίνεστε σε κατηγορίες, αυτοί που δεν θέλουν ζωάκια στη ζωή τους αλλά σέβονται τους υπόλοιπους φιλόζωους και τα αδέσποτα, αυτοί που δεν αγαπούν με κανένα τρόπο τα αδέσποτα ζώα και η τελευταία κατηγορία τόσο στην αρίθμηση αλλά και σε ποιότητα ανθρώπων, που κάνουν κακό στα ζώα (φόλες κ.α).
Στην τελευταία σε όλα τα επίπεδα κατηγορία μη φιλόζωων δεν θα αναφερθούμε καθώς πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι επρόκειτο για ανθρώπους ψυχασθενείς. Το μόνο που ευελπιστούμε είναι ότι ο νέος νόμος θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο.


Τώρα για τους υπόλοιπους μη φιλόζωους θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

  1. Αποκλειστικά υπεύθυνος για τα αδέσποτα κάθε περιοχής είναι ο Δήμος και η διοίκηση του και όχι οι ΦΙΛΟΖΩΪΚΕΣ!!
  2. Απαγορεύεται από το νόμο ο εγκλεισμός των ζώων.
  3. Τα μέλη των φιλοζωϊκών σωματείων δεν είναι υπάλληλοι των Δήμων.
  4. Τα φιλοζωϊκά σωματεία δεν πληρώνονται από κανέναν και δεν χρηματοδοτούνται.
  5. Τα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα ανεύθυνων ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, ανεξέλεγκτων κτηνοτρόφων και ανεξέλεγκτων κυνηγών.
  6. Η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων επιτρέπεται από το νόμο.
  7. Ο πλανήτης Γή ανήκει σε όλο το ζωϊκό και φυτικό βασίλειο!

    Εν κατακλείδι οι φράσεις «μαζέψτε τα αφού τα αγαπάτε», «πάρτε τα σπίτια σας», «γιατί τα ταϊζετε», «τα αρπάζετε» έχουν καταντήσει γραφικές και δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.

Αν και φαίνεται περίεργο στις μέρες μας, υπάρχουν τελικά και κάποιοι ονειροπόλοι που θυσιάζουν χρόνο, χρήμα και στιγμές με την οικογένεια τους για το κοινό καλό χωρίς να έχουν κανένα προσωπικό όφελος. Η αντιμετώπιση; Είστε τρελοί! Ακόμη και από φίλους, συγγενείς και συμπολίτες!
Σας πληροφορούμε ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας που διανύουμε είμαστε οι νοήμονες και οι κερδισμένοι, καθώς η ενασχόληση μας με τα αθώα αυτά πλάσματα μας έσωσε από την κατάθλιψη που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του λαού μας.

Δοκιμάστε το και εσείς!

Και όπως έλεγε και ο μεγάλος Ernesto Guevara «Κι αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί, ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο, εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε: ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!»

Γίνετε μέλος της ομάδας μας!
Ενισχύστε οικονομικά ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα!

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αριελ φιλοζωϊκή _ Δήμου Δέλτα – Ariel stray care of Delta Municipality https://www.facebook.com/adoptadeltastray

ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Σινδος https://www.facebook.com/adespotasindou

Βρείτε τα σκυλάκια μας που δίνονται προς υιοθεσία μέσα από την δημοφιλή πλατφόρμα https://www.dogsvoice.gr/ariel-filozoiki-dimou-delta

Τ: 694764 2478

Τράπεζα Πειραιώς:
GR05 0172 2180 0052 1810 1532 813 (PIRBGRAA)
Paypal: ariel.filozwiki@gmail.com

Κάποια από τα ΝΕΑ περιστατικά που χρήζουν άμεσης οικονομικής βοήθειας!

Τζούλια: προς υιοθεσία, χειρουργείο 550€
https://www.facebook.com/adoptadeltastray/posts/304935937713087

Λιάκος και Κόκκινος: προς υιοθεσία, Milteforan 350€
Το μιλτεφοράν είναι αναγκαίο για το Καλαζάρ, καθώς είναι θετικοί 1/1600 και 1/3200 αντίστοιχα.
Ο Λιάκος έχει νεφρική ανεπάρκεια, διροφιλαρίωση, λεϊσμάνια. Εξετάσεις + θεραπεία: 125€
Χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή εφόρου ζωής + ειδική τροφή, 100€/μήνα.
https://www.facebook.com/adespotasindou/posts/1883753948467658

Glad: διροφιλαρίωση, λεϊσμάνια, ερλίχεια. Θεραπεία, 200€ + φιλοξενία, 65€/μήνα
https://www.facebook.com/adoptadeltastray/posts/204599234413425

Τζίμης: προς υιοθεσία, χειρουργείο και στα 2 πόδια, 600€
https://www.facebook.com/adoptadeltastray/posts/249280099945338

Ειρήνη: προς υιοθεσία, χειρουργείο στο πόδι, 500€
https://www.facebook.com/adoptadeltastray/posts/285771789629502

Diva: προς υιοθεσία, χειρουργείο στο πόδι, 400€

Ήρα: προς υιοθεσία, διροφιλαρίωση 4ου σταδίου, ασκήτης. Εξετάσεις + θεραπεία, 240€

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.