ΘέμαΤοπικά

Ο Δήμος Δέλτα ζητά 77 σχολικές καθαρίστριες για το σχολικό έτος 2023-24

Αίτημα για 77 σχολικές καθαρίστριες τη νέα σχολική χρονιά απέστειλε ο Δήμος Δέλτα στο ΥΠΕΣ, το οποίο έχει εγκρίνει την πρόσληψη μόνο 33.

Σύμφωνα με το Δήμο Δέλτα, η διοίκηση του Γιάννη Ιωαννίδη έχει ήδη λάβει σχετική προφορική διαβεβαίωση.

Τον περασμένο μήνα με ΚΥΑ του ΥΠΕΣ και του ΥΠΟΙΚ έγινε γνωστό ότι ο αριθμός καθαριστριών που θα προσληφθούν στο Δήμο Δέλτα είναι μόλις 33, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δημάρχου Δέλτα που επέμεινε στην πρόσληψη 77 υπαλλήλων καθαριότητας για τα σχολεία.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου Δέλτα, ο κ. Ιωαννίδης επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του ΥΠΕΣ και εξήγησε ότι ο αριθμός είναι δεν γίνεται αποδεκτός μια και δεν μπορεί να καλύψει ούτε το 1/3 των αναγκών καθαρισμού των σχολίων. Επιπλέον, με έγγραφο που έστειλε στις 24/7 παραθέτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας των 60 σχολικών μονάδων και ζητά την πρόσληψη τουλάχιστον 77 καθαριστριών. Η απόφαση αυτή κρίθηκε ως λανθασμένη που λήφθηκε εκ παραδρομής μιας και πέρυσι ο αριθμός των καθαριστριών που προσελήφθησαν ήταν 72.

Από τη διοίκηση του Δήμου και μετά από αίτημα των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου κρίθηκε ότι για φέτος κρίθηκε απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός για να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολικά κτίρια.

«Ζητήσαμε την αύξηση του αριθμού καθαριστριών στο μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για να καλυφτούν οι ανάγκες στα σχολεία. Το αίτημα έγινε δεκτό και θα οριστικοποιηθεί με έγγραφη διαβεβαίωση και διόρθωση της ΚΥΑ», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης και προσέθεσε ότι το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε σε λάθος εκτίμηση.

Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, στις 24 Ιουλίου εστάλη έγγραφο στο ΥΠΕΣ για να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Δείτε ακόμη:
Φωτιά σε εταιρεία ανακυκλώσιμων υλικών στα Διαβατά

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.