ΘέμαΤοπικά

Νέος πρόεδρος επίσημα ο Κώστας Λουμπούτης

Το συμβούλιο είναι σε εξέλιξη με τον δήμαρχο να προτείνει τον Κώστα Λουμπούτη για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας παράλληλα ότι: «Τηρούμε τον κώδικα της Αυτοδιοίκησης και εκφραζόμαστε δημόσια μέσα από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου,  όπως οφείλουμε να πράττουμε  όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, και υπηρετούμε τις θέσεις που  μας έδωσαν οι δημότες του δήμου Δέλτα με την ψήφο τους». Την πρόταση του στήριξαν οι παρατάξεις Ιωαννίδη, Γλώσση, Διαμαντόπουλου, Σταματάκη και οι ανεξάρτητοι Δουζδαμπάνης και Ρουσομάνη. Λευκό από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και αποχή από την παράταξη Φωτόπουλου και κάποιους ανεξάρτητους. Τελικό αποτέλεσμα 17 υπέρ, δύο λευκά.

Αμέσως μετά την ανάδειξη του ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο Κώστας Λουμπούτης δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη για την τιμή που μου έκανε με αυτή την πρόταση και θέλω να πω σε όλους ότι από αύριο η πόρτα μου θα είναι ανοικτή για όλους. Θέλω να είμαι πρόεδρος όλων των παρατάξεων και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να δώσουμε υπεραξία στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο δήμαρχος ο οποίος αφού συνεχάρη τον Λουμπούτη ευχήθηκε σύντομα να μπορούμε να έχουμε δια ζωσης τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Επίσης με πρόταση του Ιωαννίδη αναβλήθηκε η συνεδριάση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού καθώς όπως τόνισε ο δήμαρχος είναι ένα σημαντικότατο θέμα και είναι καλό να συμμετέχουν όλοι σε μια τέτοια συνεδριάση.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.