ΘέμαΤοπικά

Υπογράφηκε η σύμβαση για αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Χαλάστρας – Αξιού

Μια πολύ σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για την ΔΕΥΑΔΔ καθώς υπογράφηκε σήμερα παρουσία του δημάρχου κ. Γιάννη Ιωαννίδη, από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Σταματάκη και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. – THALIS E.S. S.A. η σύμβαση για την βελτίωση υποδομών ύδρευσης, συγκεκριμένα το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ», αξίας 9.345.476,73 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το έργο:

Α. Αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες με νέους από πολυαιθυλένιο PE 3ης γενιάς, συνολικού μήκους περίπου 110χλμ, στις Δ.Κ. ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ – ΚΥΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΓΑΡΩΝ καθώς και

1. Τοποθέτηση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού σε 19 σημεία.

2. Τοποθέτηση συστήματος άμεσου εντοπισμού αφανών διαρροών στο δίκτυο των Δ.Κ. ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ – ΚΥΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΓΑΡΩΝ

Β. Την λειτουργία και συντήρηση του συστήματος ανίχνευσης αφανών διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης οικισμών και του συστήματος τηλεέλεγχου – τηλεχειρισμού εγκαταστάσεων εξωτερικού υδραγωγείου (γεωτρήσεις, δεξαμενές, μονάδες επεξεργασίας ύδατος).

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το Έργο εντάχθηκε στον Άξονα «Περιβάλλον», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (Πρόσκληση ΑΤ01, ΑΔΑ: ΨΓ3Ε46ΜΤΛ6-ΥΡ2).

Σταματάκης: «Δικαίωση των προσπαθειών μας»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρος Σταματάκης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης σημείωσε: «Δικαιώθηκαν οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΔΔ όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο εργαστήκαμε για να μπορέσει σήμερα να υπογραφεί η σύμβαση για ένα έργο τεράστιας αξίας και σημασίας για την περιοχή μας. Είναι μεγάλη η δικαίωση για όλους εμάς στην ΔΕΥΑΔΔ καθώς φτάσαμε από την σύλληψη της ιδέας, στην μελέτη, στην χρηματοδότηση και πλέον πάμε στην υλοποίηση. Αυτό που βλέπουμε σήμερα να εξελίσσεται είναι ένα μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της ΔΕΥΑΔΔ που αφορά στην βελτίωση των υποδομών της περιοχής του δήμου Δέλτα και παράλληλα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την μεταφορά του πόσιμου νερού στον Αξιό, καθώς αυτά τα δύο έργα συνδέονται και μαζί θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Θόδωρος Βαλάρης τόνισε ότι: «Είναι ένα έργο πνοής για τον τόπο μας, μια αναβάθμιση περιβαλλοντολογική για τους δημότες όταν το έργο παραδοθεί σε λειτουργία σε 18 μήνες. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι αυτά που εξαγγέλλει η ΔΕΥΑΔΔ τα κάνει πράξη και αυτό φαίνεται».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.