Πολιτική

Ηχηρά τα μηνύματα από την παρουσία του Ν. Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Κώστας Πετρίδης*

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του επισήμανε ότι η εποχή μας επιτάσσει ουσιαστικό προοδευτικό λόγο, που θα προσεγγίζει τα προβλήματα των πολιτών με τη λογική, και όχι με τη διχόνοια. «Πλήρωσε ο ελληνικός λαός τα “διαίρει και βασίλευε” της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ως ένας εκ των ανθρώπων που πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στο τρίπτυχο που ορίζει την νέα εποχή στην Παράταξη των Δημοκρατών και Προοδευτικών πολιτών, το ΠΑΣΟΚ, το « Ενότητα-Πολιτική Αυτονομία-Ανανέωση» μπορώ να πω με σιγουριά πως ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρα από κύριος εκφραστής της νέας εποχής, με ένα αδιαμφισβήτητο 68%  στις εσωκομματικές εκλογές, αναδεικνύει τόσο με τον λόγο όσο και μην στάση του την ανάγκη αυτό το τρίπτυχο να παραμείνει η πεμπτουσία της προσπάθειας όλων μας για παλινόρθωση της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Και αυτό το οποίο ξεχωρίζει, είναι ο παλμός της νέας εποχής, το πρόταγμα της κοινωνίας, η παρουσία νέων ανθρώπων, ο ενθουσιασμός, τα ρίγη συγκίνησης σε παλαιότερους που ζουν στιγμές που θυμίζουν την πρώτη περίοδο που το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλώρη στις καρδιές των πολιτών με την πρώτη κυβέρνηση  της Αλλαγής να γίνεται πραγματικότητα μετά από έναν διαρκή και έντιμο αγώνα απέναντι στην Δεξιά. 

Είναι σαφές πως παλαιοί και νέοι, στελέχη και απλοί πολίτες, καλούμαστε να αξιολογήσουμε τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας και να ελπίσουμε ξανά για έναν κόσμο που η κοινωνική δικαιοσύνη, η εθνική ανεξαρτησία και η αλλαγή που έχουμε τόσο ανάγκη μπορούν να γίνουν ξανά κυβερνητικές πολιτικές και όχι κάποιες λέξεις σε κάποια κόλλα χαρτί. 

Τι κρατάω από την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη:

• «Θα είμαστε νικητές στις επόμενες εκλογές»

• «Το όνομα της παράταξης θα το υπογράψουν στις 8 Μαΐου τα χιλιάδες μέλη μας» 

• «Η πατρίδα μας, ο ελληνικός λαός, να ξαναζήσει μέρες κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί αυτή είναι η παρακαταθήκη της δημοκρατικής παράταξης, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ και αυτό γινόμαστε μέρα με τη μέρα ως ισχυρή δύναμη»

Τι προσδοκώ εν όψει μιας μακράς προεκλογικής περιόδου: 

• Την κοινή συνισταμένη των αξιών και των αρχών που διέπουν την παράταξή μας διαχρονικά, το τρίπτυχο της νέας εποχής στην απόλυτη εφαρμογή του χωρίς «αστερίσκους» 

• Την ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ όλων των φίλων και στελεχών του κόμματος για να μπορέσουμε να ελπίσουμε από κοινού σε μια νέα αλλαγή.

• Την άοκνη μάχη στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων είτε υπάρχουν εσωκομματικές διαδικασίες είτε εκλογές είτε οτιδήποτε άλλο συνδέει το παρόν με τις πρακτικές «παραγοντισμού» άλλων εποχών που πρέπει να τις αφήσουμε πίσω μας μια και για πάντα.

• Την συνεισφορά όλων για να ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις μας στην κοινωνία. 

• Την ανανέωση στην ουσία, όχι των προσώπων αποκλειστικά, μα των νοοτροπιών που μπορούν να κάνουν στις επόμενες εθνικές εκλογές την παράταξή μας πρωταγωνιστή ξανά!

*Ο κ. Κώστας Πετρίδης είναι Επιχειρηματίας- Στέλεχος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.