Τοπικά

Αποπληρωμή με «κούρεμα» για το χρέος στην ΕΥΑΘ

Συνάντηση με πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρου Καράογλου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα του υπουργείο στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ κ. Άγις Παπαδόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Άνθιμος Αμανατίδης ενώ τον δήμο Δέλτα εκπροσώπησαν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρος Σταματάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Γλώσσης και ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Δημήτρης Τερζίδης. Στην συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος αποπληρωμής του υπέρογκου χρέους το οποίο ξεπέρασε κάθε όριο την τελευταία πενταετία και σήμερα αγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι ένα τεράστιο ποσό που συσσωρεύτηκε εξαιτίας της ολιγωρίας προηγούμενων διοικήσεων στο δήμο Δέλτα. Προτεραιότητα μας είναι να είμαστε φερέγγυοι απέναντι στην κοινωνία και φυσικά απέναντι στην ΕΥΑΘ» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχει σχεδιασμός για να αρχίσει η αποπληρωμή του χρέους.

«Είναι πολύ σημαντικό που καθίσαμε στο τραπέζι και να γίνει προεργασία και να βρεθεί λύση», τόνισε ο κ. Καράογλου από την δική του πλευρά και δεσμεύτηκε να υπάρξουν άμεσα νέες πρωτοβουλίες ώστε όσο το δυνατό πιο σύντομα να διευθετηθεί το θέμα οριστικά και με τρόπο επωφελή και για τις δύο πλευρές. Μάλιστα συμφωνήθηκε να οριστεί μια κοινή ομάδα εργασίας από τον δήμο Δέλτα και την ΕΥΑΘ που θα εξετάσει τις τεχνικές λεπτομέρειες του ζητήματος μέχρι την οριστική επίλυση του.

Από την πλευρά της ΕΥΑΘ τόσο ο πρόεδρος κ. Άγις Παπαδόπουλος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Άνθιμος Αμανατίδης υπογράμμισαν την διάθεση της εταιρείας να βρεθεί ρεαλιστική λύση και για τις δύο πλευρές.

Επί της ουσίας αναζητείται η φόρμουλα «κουρέματος» του χρέους, η οποία θα είναι εντός των ορίων του νόμου και δεν θα επιφέρει νομικές επιπτώσεις σε αυτούς που θα υπογράψουν την τελική συμφωνία η οποία θα απαλλάξει από ένα μεγάλο βραχνά τον δήμο Δέλτα και την ΔΕΥΑΔΔ.

Θ. Παπαδόπουλος

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.