Ελλάδα

Μωυσίδης: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει βοήθεια για το λαό της Ουκρανίας»

Ανθρωπιστική βοήθεια για το λαό της Ουκρανίας συγκεντρώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του κόσμου. Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωυσίδης.

«Από την πρώτη στιγμή, αποφασίσαμε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, μίας φίλης χώρας, που δυστυχώς βάλλεται βάναυσα αυτές τις ημέρες», ανέφερε αρχικά ο κ. Μωυσίδης, πριν δώσει λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία του δήμου:

«Με αρωγό τους Φαρμακοποιούς του κόσμου και τους συμπολίτες μας, που δείχνουν ένα συγκλονιστικό ενδιαφέρον, συλλέγουμε όσα μας έχει υποδείξει το ουκρανικό Προξενείο ότι είναι απαραίτητα: Κυρίως φαρμακευτικό υλικό, γάζες, αντισταμινικά, ιωδιούχα, παυσίπονα, χειρουργικά εργαλεία κ.α. Οτιδήποτε μας φέρουν, είναι ευπρόσδεκτο, θα το συλλέξουμε και θα το στείλουμε στην Ουκρανία».

Όπως εξήγησε ο κ. Μωυσίδης, το υλικό συγκεντρώνεται 24 ώρες το 24ωρο στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου.

Αναλυτικά τα είδη που συλλέγει ο δήμος Θεσσαλονίκης:
  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, κ.ά.)
  • Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
  • Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα
  • Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)
  • Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας
  • Κονσέρβες
  • Δημητριακά, παξιμάδια

Για πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας, μπορεί να απευθύνεται κανείς στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Μωυσίδη, στα τηλέφωνα 6955 511547 και 2313317155.

Ενημέρωση για την περίπτωση σεισμού

Ο κ. Μωυσίδης αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας (1η Μαρτίου), λέγοντας: «Διοργανώσαμε μία εκδήλωση με τον καθηγητή Παπαζάχο στην Πλατεία Αριστοτέλους και ενημερώναμε τους πολίτες και ειδικά τα παιδάκια, για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση σεισμού. Η Θεσσαλονίκη είναι από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές και θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Η συνέντευξη του Βασίλη Μωυσίδη στον Flash 99,4:
Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.