Δήμοι - Περιφέρειες

Μαρία Μανούκα: «Στις 9 Οκτωβρίου ξεκινά η αναγέννηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου»

Σύνθημα αναγέννησης και επανεκκίνησης του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου την επομένη των δημοτικών εκλογών έστειλε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μανούκα, με την ομιλία της στην τελετή αγιασμού του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού της στην πλατεία του Ευόσμου.

Ξεκινώντας το χαιρετισμό της, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» έκανε ειδική αναφορά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά τις τελευταίες ημέρες και στους οποίους ο συνδυασμός στέκεται αρωγός μέσω της πρωτοβουλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. «Στεκόμαστε με σεβασμό και αγάπη απέναντι στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και τείνουμε χείρα βοηθείας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο τους» σημείωσε μεταξύ άλλων, εξηγώντας ότι κάθε ενεργός πολίτης οφείλει να συναισθανθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να συμβάλλει δημιουργικά στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η 8η Οκτωβρίου θα είναι ημερομηνία σταθμός για το μέλλον του δήμου, γιατί θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση στη νέα εποχή. «Εκφράζουμε το νέο, το καινούργιο, το άφθαρτο. Εκφράζουμε την κοινωνία γιατί προερχόμαστε από αυτήν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο εξέφρασε την ακλόνητη πεποίθησή της ότι ο συνδυασμός της θα είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών, επικαλούμενη τη σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομούν τα μέλη του με τους συνδημότες τους, αλλά και από τη σφοδρή επιθυμία των τοπικών κοινωνιών να φυσήξει επιτέλους στον τόπο τους αέρας δημιουργίας που θα τερματίσει το φαύλο κύκλο των χαμένων ευκαιριών.

Ακολούθως, η κυρία Μανούκα έκανε μια σύντομη αναφορά στους βασικούς άξονες του προγράμματος που έχει καταρτίσει ο συνδυασμός της, αλλά και στις διεκδικήσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους δημότες του Κορδελιού και του Ευόσμου. «Σε αυτό το διάστημα κάναμε παρεμβάσεις, διεκδικήσαμε λύσεις, γίναμε η φωνή των κατοίκων του Ελευθερίου Κορδελιού και του Ευόσμου και ας μην ήμασταν εμείς η διοίκηση του δήμου. Καταθέσαμε προτάσεις και αναλύσαμε το πρόγραμμά μας σε κάθε δημότισσα και σε κάθε δημότη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, σε κάθε δρόμο και σε κάθε πλατεία».

Περιγράφοντας το όραμά της για την επόμενη πενταετία, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της για την ανάπλαση όλων των πάρκων του δήμου, την αντικατάσταση του συνόλου του φωτισμού στις οδούς και τις πλατείες του δήμου με λαμπτήρες LED, τη μείωση των δημοτικών τελών, την εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης, την ενίσχυση και επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, την ανάπλαση και αναβάθμιση όλων των γηπεδικών εγκαταστάσεων του δήμου και την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου και του γηπέδου ποδοσφαίρου και στίβου πάνω από τον περιφερειακό, που είναι εγκαταλειμμένα εδώ και 15 χρόνια.

Ακόμη επανέλαβε τη δέσμευσή της για την επαναφορά των ξεχωριστών παρελάσεων στο Κορδελιό και τον Εύοσμο στις εθνικές επετείους, αλλά και για την επανασύσταση της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου που κατήργησε η σημερινή δημοτική αρχή.

Για τις νέες και τους νέους έκανε επίσης ειδική αναφορά τονίζοντας ότι «δεσμεύεται για τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων και για τη δημιουργία αναγνωστηρίων που θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογικές διευκολύνσεις για να μπορούν οι φοιτητές/τριες και οι μαθητές/τριες του δήμου να διαβάζουν απερίσπαστα για τα μαθήματα και τις σπουδές τους σε σύγχρονες και μοντέρνες εγκαταστάσεις, ενώ στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της θα είναι οι λεωφορειακές «γραμμές» του ΟΑΣΘ να συνδέουν απευθείας τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου με τα 3 πανεπιστήμια. Με το Αριστοτέλειο, με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Σίνδο».

«Θα φτιάξουμε ένα δήμο που θα ακούει τους νέους και θα τους παρέχει τα εφόδια να συμμετέχουν. Που θα είναι φιλικός προς τον δημότη. Που θα διαθέτει αξιοπρεπείς και αποτελεσματικές δομές και υποδομές. Που θα αναπτύσσεται ισόρροπα και στις δυο δημοτικές κοινότητες. Δίνουμε αυτόν τον ωραίο αγώνα προκειμένου να λειτουργήσουμε ως δύναμη ανατροπής της στασιμότητας. Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε τον δήμο μας παράδειγμα προς μίμηση» δήλωσε η Μαρία Μανούκα.

Και συνέχισε: «και καλό θα είναι να συμμετάσχει και ο δήμαρχος σε μία τηλεοπτική συζήτηση μαζί με εμένα και τους άλλους 2 υποψηφίους δημάρχους, για να μας εξηγήσει γιατί επί 4 χρόνια ήταν απών, γιατί δεν μπόρεσε να υλοποιήσει έστω και ένα μικρό ή μεγάλο έργο που να το έχει ξεκινήσει η δική του διοίκηση και γιατί δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα ο ελάχιστος σχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ. Ούτε μια μελέτη έτοιμη, ούτε καν ένα αρχικό σχέδιο.   

Στις 8 Οκτωβρίου παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Είμαστε ψηφοδέλτιο ευθύνης και νίκης. Ευθύνης γιατί κοιτάζουμε τους συνδημότες μας στα μάτια και νίκης γιατί είμαστε δύναμη ρήξης με το χθες. Γιατί κάθε ένας και κάθε μια από εμάς ξέρει τι θα πει καθημερινότητα, μόχθος, κόπος, αγωνία για το σήμερα. Ξέρουμε ποιές είναι οι ανάγκες του τόπου μας, των γειτονιών μας. Ήμασταν εδώ πριν τις εκλογές και θα είμαστε και μετά τις εκλογές, γιατί η ζωή μας είναι συνυφασμένη με τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου» κατέληξε η Μαρία Μανούκα στον σύντομο χαιρετισμό της.

Πηγή: Politic.gr

Δείτε ακόμη:
Μανούκα: «Θέλουμε τα παιδιά μας να αθλούνται σε ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.