ΘέμαΤοπικά

Καλοχώρι και ΒΙΠΕ Σίνδου τα assets του δήμου Δέλτα

Με την πρόσφατη τεράστια εξέλιξη του αιτήματος της μετατροπής της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Καλοχωρίου σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης ο δήμος Δέλτα έρχεται στο επίκεντρο άλλης μιας διαδικασίας που μπορεί να ωφελήσει πολλαπλά την περιοχή.

Το Καλοχώρι που φιλοξενεί αυτή την στιγμή εκατοντάδες επιχειρήσεις, είναι σε κακό χάλι και όσοι έχουν την ατυχία να περνάνε από εκεί τις ημέρες που βρέχει μπορούν να το βεβαιώσουν.

Όμως παράλληλα το Καλοχώρι έχει μια τεράστια δυναμική στον κλάδο των μεταφορών και των logistics που μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη μέσα από την αναβάθμιση της περιοχής, δηλαδή των υποδομών της περιοχής που σήμερα είναι ανύπαρκτες. Για αυτό και είναι τόσο σημαντική η απόφαση αυτή να μετατραπεί σε Επιχειρηματικό Πάρκο και θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους.

Ορθώς ο δήμαρχος Δέλτα θέτει θέμα έκτακτης χρηματοδότησης για να υποστηριχθούν οι υποδομές μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο και ορθώς θα πρέπει να γίνει προσεκτική δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Η Θεσσαλονίκη, το λιμάνι της, οι υποδομές της και τα πλεονεκτήματα της είναι συνυφασμένα με το Καλοχώρι άλλα και με την ΒΙΠΕ της Σίνδου.

Η ΒΙΠΕ της Σίνδου ενώ υπάρχει ζήτηση δεν έχει διαθέσιμα οικόπεδα, οπότε θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η επέκταση της, ενώ εσχάτως φαίνεται ότι και η ΕΤΒΑ έχει καταλάβει ότι θα πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της προς τις επιχειρήσεις.

Ακόμα θα πρέπει σε μια εποχή μεγάλης κινητικότητας να ξαναδούν οι ιθύνοντες μια πρόταση πολύ καλή που είχε γίνει από τον Δ. Σαμαρά για εκμετάλλευση των υφιστάμενων κτιρίων που μένουν ως άδεια κελύφη και ρημάζουν εντός της ΒΙΠΕ.

Με πρωτοβουλίες και δράσεις θα μπορέσει να κινηθεί η Θεσσαλονίκη και αυτή η κίνηση περνά μέσα από τον δήμο Δέλτα…

Όπως δημοσιεύθηκε στην έντυπη DELTA Press

Δείτε ακόμη:

Κινητικότητα στα «δεξιά»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.