ΘέμαΤοπικά

Η Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Δέλτα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού η ΔΕΥΑ του Δήμου Δέλτα εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με τον πολύτιμό αυτό πόρο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Νερό, αυτός ο πολύτιμος και μοναδικός πόρος.

Νερό, το βασικό συστατικό για την ζωή μας.

Τη ζωτική σημασία του νερού για τον άνθρωπο και την ισορροπία στη φύση μάς υπενθυμίζει η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα αναφέρεται στην επιτάχυνση των αλλαγών για την επίλυση της κρίσης στην ύδρευση και την υγιεινή.

Το νερό αποτελεί τον πολυτιμότερο πόρο στον πλανήτη μας, μία πηγή ζωής απαραίτητη για την επιβίωση του ανθρώπου και τη διαφύλαξη του οικοσυστήματος. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαιτέρως σημαντική η χρηστή διαχείρισή του τόσο από τους πολίτες, όσο και από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Δέλτα, κ. Σπύρος Σταματάκης, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Σεβόμαστε το νερό και το αντιμετωπίζουμε ως έναν ιδιαιτέρως πολύτιμο πόρο. Γι’ αυτό και από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Δέλτα, ο στόχος μας ήταν να περιορίσουμε τις διαρροές και να μην επιτρέψουμε να χάνεται αυτό το πολύτιμο αγαθό για τους συνδημότες μας.

Τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό και πλέον πλησιάζουμε και στην ολοκλήρωση του έργου της μεταφοράς νερού, ώστε οι κοινότητες Κυμίνων και Ν. Μαλγάρων να αποκτήσουν, επιτέλους, πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, καθώς ο αγωγός που θα μεταφέρει το νερό στον Αξιό, θα φέρει μαζί του την αξιοπρέπεια σε μια παραγκωνισμένη κοινωνία, για την οποία Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. έχει ένα πολύ σημαντικό σχεδιασμό σε έργα υποδομής».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.