Δήμοι - Περιφέρειες

Ηλεκτρονικά οι πληρωμές τελών για τους επαγγελματίες στο Ωραιόκαστρο

Βήματα προς τα εμπρός κάνει το Ωραιόκαστρο προχωρώντας σε περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις της περιοχής, κίνηση που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ηλεκτρονικής αναβάθμισης που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου,  με στόχο τη βέλτιστη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον Δήμο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο που εξέδωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου:

Τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τις υποθέσεις που αφορούν στις δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων και τη πληρωμή των αντίστοιχων τελών έχουν πλέον οι επαγγελματίες του Δήμου Ωραιοκάστρου  που υπόκεινται σε δημοτικό φόρο, καθώς ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων και πληρωμών των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων. Η παραγωγική λειτουργία για τον Δήμο Ωραιοκάστρου  ξεκίνησε στις 13.3.2023.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου,  με στόχο τη βέλτιστη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον Δήμο.

Παράλληλα, αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, καθώς μπορούν να εξοφλούν ηλεκτρονικά τα δημοτικά τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5% και 5%, ενώ και οι ξενοδόχοι έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν με ανάλογη διαδικασία το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων.

Η ταυτοποίηση χρηστών για τις επιχειρήσεις πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr και συγκεκριμένα στο https://dae.govapp.gr/ στην ενότητα για τις επιχειρήσεις, όπου θα συνδέονται με κωδικούς τους taxisnet.

Υπάρχει εγχειρίδιο με πληροφορίες αναρτημένο στην ιστοσελίδα Πλατφόρμα Δήλωσης επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων (govapp.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εσόδων του Δήμου Ωραιοκάστρου στα τηλέφωνα: 2313304094, 231334027.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.