Αθλητικά

Γιάννης Μεταξάς: Για το καλό του Εθνικού, για το καλό του τόπου μας

Γενικά όποιος ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι λίγο τρελός. Πρέπει να δαπανήσει δικό του χρόνο για να πετύχει ότι θέλει να πετύχει

Η περιοχή μας πιστεύω θα συνεχίσει να βγάζει ταλέντα διότι συνεχίζεται να γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες όλης της περιοχής

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων σε όλες τις δραστηριότητες των ανθρώπων και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι ο αθλητισμός και ειδικότερα ο ερασιτεχνικός, ο οποίος βίωσε με τον χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις του. Ο Εθνικός Μαλγάρων μια ιστορική ομάδα της περιοχής μας με έτος ίδρυσης το 1957 κάνει την δική του προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό το ποδοσφαιρικό κύτταρο μιας ευρύτερης περιοχής η οποία έχει προσφέρει πολλά ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως ξέχωρα από τα ταλέντα και την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικές κατηγορίες υπάρχει και κάτι ακόμα για τους ανθρώπους της ομάδας και αυτό έχει να κάνει με την ενασχόληση της νεολαίας της περιοχής με τον αθλητισμό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να προχωράει ο σύλλογος, να δημιουργεί και να προσφέρει εντέλει στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα μιλώντας με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιάννη Μεταξά γίνεται ξεκάθαρος ο στόχος της διοίκησης του, ο στόχος της προσφοράς στον τόπο και τους ανθρώπους του.

  • Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας φέτος;
  • Ο Εθνικός Μαλγάρων είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία ιδρύθηκε το 1957 με έδρα τα Ν. Μάλγαρα και εμείς σήμερα έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αυτή την ιστορία και να συμβάλλουμε για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο ο σύλλογος. Έχουμε την ανδρική ομάδα η οποία είναι στην Α’ κατηγορία και είμαστε μια νέα διοίκηση με στόχο αρχικά να σταθεροποιηθεί η ομάδα στην κατηγορία και να αποκτήσει ομοιογένεια. Θέλουμε να είναι η ομάδας μας μια οικογένεια, να είμαστε ενωμένοι για το καλό του Εθνικού, για το καλό του τόπου μας.
  • Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε ως νέα διοίκηση;
  • Αυτό που παραλάβαμε, χωρίς να θέλω να μειώσω τις προηγούμενες διοικήσεις που προσπάθησαν και αυτές με τον δικό τους τρόπο ήταν ένα δύσκολο έργο. Αρχικά διευθετήσαμε κάποια διαδικαστικά όμως σημαντικά θέματα, όπως η εγγραφή στο μητρώο κ.α. και στη συνέχει ακολούθησε η ενίσχυση της ομάδας. Στον αγωνιστικό τομέα κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε βάσει της δικής μας οικονομικής πολιτικής και μεγέθους. Είμαστε σε καλό δρόμο καθώς στην λήξη του α’ γύρου στην βρεθήκαμε πέμπτη θέση δηλαδή εντός των στόχων μας, που είναι η πρώτη τετράδα του ομίλου μας. Οι υπόλοιποι στόχοι μας έχουν να κάνουν με τις εργασίες στο γήπεδο, στα αποδυτήρια, τις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο. Να έρχεται κάποια ομάδα φιλοξενούμενη και να μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλότερου επιπέδου. Από το καλοκαίρι και μετά  θα βάλουμε μπρος για τον στόχο της δημιουργίας ακαδημίας ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορούμε να τροφοδοτήσουμε με ποδοσφαιριστές τον Εθνικό τα επόμενα χρόνια, άλλα και να έχουν τα παιδιά μας μια αθλητική δραστηριότητα με ότι θετικό αυτή συνεπάγεται.
  • Πόσο δύσκολο να είσαι διοίκηση σε ερασιτεχνικό σωματείο τα χρόνια της πανδημίας;
  • Γενικά όποιος ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι λίγο τρελός. Πρέπει να δαπανήσει δικό του χρόνο για να πετύχει ότι θέλει να πετύχει. Και μάλιστα πρέπει να διαθέτεις το χρόνο σου κάθε μέρα. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να λειτουργήσεις έτσι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θέλουμε να ξαναέρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Την κερκίδα για αυτό την κάνουμε για να ξαναέρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Τον θέλουμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό.
  • Υπάρχει βοήθεια από τον δήμο στα σωματεία της περιοχής  μας;
  • Η βοήθεια από το δήμο που έχουμε πάρει δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Ευελπιστούμε σε περισσότερα καθώς είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με άλλα γήπεδα της περιοχής και καθώς μιλάμε για δημοτικές εγκαταστάσεις εκεί που θέλουμε και χρειαζόμαστε βοήθεια είναι στην καλυτέρευση των εγκαταστάσεων του γηπέδου. Η περιοχή μας πιστεύω θα συνεχίσει να βγάζει ταλέντα διότι συνεχίζεται να γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες όλης της περιοχής. Άλλωστε και εμείς εκεί θα «επενδύσουμε» εκεί θα ρίξουμε το βάρος μιας και η νεολαία είναι το μέλλον. Το γήπεδο μας θα είναι ανοικτό όλες τις ώρες της ημέρας για άθληση και με τα νέα  έργα θα είναι καλύτερο για όλους.  
Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.