ΕλλάδαΘέμαΤοπικά

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Διαβατά και άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στα Διαβατά, τη Μενεμένη, τη Σταυρούπολη, το Πλαγιάρι, την Πυλαία και το κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Παρασκευής 23/2.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις, ενώ εντοπίστηκε και ποσότητα χάλκινων αγωγών πηνίων που είχαν αφαιρεθεί από μετασχηματιστή της ΔΕΔΔΗΕ, αξίας 43.000 ευρώ. Γι’ αυτόν το λόγο σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 38χρονου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ενημέρωση της ΕΛΑΣ:

«Μεσημβρινές ώρες χθες (23-02-2024) πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στις περιοχές της Μενεμένης, της Σταυρούπολης, των Διαβατών, του Πλαγιαρίου, της Πυλαίας και του κέντρου πόλης, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πρόληψης – Καταστολής της Εγκληματικότητας της ίδιας Διεύθυνσης, αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, καθώς και αρμόδιων υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, προχώρησαν σε ελέγχους δέκα (10) επιχειρήσεων συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε χώρους εταιρείας βρέθηκε ποσότητα χάλκινων αγωγών πηνίων, βάρους εννέα (9) κιλών, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, αποτελούν μέρος  μετασχηματιστών Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, που είχαν αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 17 Φεβρουαρίου 2024, από περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, με την αξία τους να προσεγγίζει τις 43.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού άντρα, προσωρινά υπεύθυνου, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η ποσότητα αυτή των χάλκινων αγωγών κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε υπάλληλο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.. Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Δείτε ακόμη:
Αποκαλυπτήρια της επιγραφής για την ονοματοδοσία του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου σε «Κωνσταντίνος Χ. Θεοφάνης»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.