Τοπικά

Εκστρατεία καθαρισμού των φρεατίων του δήμου Δέλτα

Ένα προς ένα τα φρεάτια του δήμου Δέλτα θα καθαριστούν και θα παραδοθούν χωρίς φερτά υλικά και απορρίμματα σε όλες τις κοινότητες.

Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίστηκε το απαιτούμενο κονδύλι για την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού των φρεατίων σε όλους τους κεντρικούς δρόμους όλων των κοινοτήτων του δήμου.

Τη Δευτέρα συνεργεία της ΔΕΥΑΔΔ άρχισαν τον καθαρισμό από την κοινότητα Χαλάστρας καθώς η περιοχή είχε υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πρόσφατη νεροποντή με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και να κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν ισόγεια.

Τα έργα καθαρισμού των φρεατίων επισκέφτηκε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Γλώσση τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και αρμόδιο για την περιοχή της Χαλάστρας Διονύση Λιακόπουλο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη ,τον δημοτικό Σύμβουλο Αχιλλέα Χαντέ και την πρόεδρο της κοινότητας Χαλάστρας Μαρία Παπαδημητρίου.

Οι εργάτες τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Έχουμε ολοκληρώσει το σχεδιασμό καθαρισμού όλων των φρεατίων του Δήμου Δέλτα για τα οποία διαπιστώσαμε ότι επί πολλά χρόνια δεν καθαρίζονταν. Μέχρι σήμερα καθαρίζαμε μεμονωμένα φρεάτια που παρουσίαζαν πρόβλημα, ωστόσο διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλα είναι γεμάτα με φερτά υλικά ενώ από μερικά λείπουν και οι σχάρες. Η ΔΕΥΑΔΔ κατέγραψε τα γεμάτα φερτά υλικά φρεάτια και αυτά που έχουν υποστεί φθορές. Στη συνέχεια ενημερώσαμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να εξασφαλίσουμε το απαιτούμενο κονδύλι για τον ολοκληρωτικό καθαρισμό όλων των φρεατίων σε όλο το δήμο» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στις εργασίες των συνεργείων καθαρισμού στη Χαλάστρα.

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί στη Σίνδο, τα Νέα Μάλγαρα, τα Κύμινα, την Βραχιά, τα Διαβατά την Νέα Μαγησία, το Καλοχώρι, και το Ανατολικό το επόμενο διάστημα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά το Πάσχα.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.