ΘέμαΤοπικά

Δήμος Δέλτα: Στάσεις εργασίας για τη μη καταβολή των ΜΑΠ!

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 2/2 και την Παρασκευή 3/2 προχωρούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Δέλτα στην αποκομιδή απορριμμάτων και σάρωση, την τεχνική υπηρεσία, το πράσινο και την καθαριότητα σχολικών μονάδων και κτιρίων, αντιδρώντας στη μη καταβολή των επιδομάτων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε είδος και χρήμα για το 2021 και το 2022.

Μάλιστα, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Δέλτα εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη μη εκτέλεση των ομόφωνων αποφάσεων που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, περιγράφει αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης και του χειρισμούς της από τη διοίκηση του δήμου, καθώς και τις διαφορές στον υπολογισμό των χρημάτων που δικαιούνται να λάβουν οι εργαζόμενοι.

Όπως διευκρινίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων, οι τετράωρες στάσεις εργασίας θα ξεκινούν δύο ώρες μετά την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων, καθώς αυτό διαφοροποιείται ανά υπηρεσία.

Επίσης, διευκρινίζει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων σε κρίσιμους χώρους (Κέντρα Υγείας, σχολεία, φυλακές, οικισμός Αγία Σοφία, λαϊκές αγορές και Στρατόπεδο Αναγνωστοπουλου) θα πραγματοποιείται κανονικά, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Δήμο Δέλτα:

Δείτε ακόμη:
Εθελοντική αιμοδοσία από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου την Κυριακή 5/2

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.