Τοπικά

Διαβατά: Συλλήψεις για ρύπανση – Τους «τσάκωσαν» την ώρα που άδειαζαν φορτηγό με μπάζα

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο άτομα στο πλαίσιο ερευνών που αφορούν σε απόρριψη ογκωδών αντικειμένων σε περιοχή των Διαβατών.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 32 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, χτες (29-03-2022) το πρωί, εντόπισαν τους δύο άντρες σε περιοχή των Διαβατών και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που ογκώδη αντικείμενα (όπως παλιά κατεστραμμένα έπιπλα και υπολείμματα μπαζοαπορριμμάτων), τα οποία μετέφεραν στο σημείο με φορτηγό.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα με μέριμνα του Δήμου Δέλτα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχε γίνει αποκομιδή όλων των απορριμμάτων της περιοχής. Από τις νέες ανεξέλεγκτες απορρίψεις προκλήθηκε ρύπανση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των περιοίκων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς των απορριμμάτων.

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε ακόμη: Φωτογραφίες της επιχείρησης καθαρισμού από εθελοντές στα Διαβατά

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.