ΘέμαΤοπικά

Βανδαλισμοί και κλοπή υλικού από τον βιολογικό Κυμίνων – Μαλγάρων

Αυτή η μάστιγα κλοπής ηλεκτρολογικού κατά κύριο λόγο εξοπλισμού δεν λέει να κοπάσει και θύμα αυτής της πρακτικής έπεσε αυτή τη φορά η ΔΕΥΑ Δήμου Δέλτα και συγκεκριμένα ο βιολογικός των Κυμίνων – Μαλγάρων. Συγκεκριμένα άγνωστοι αφαίρεσαν χάλκινα καλώδια μήκους 400 μέτρων και άλλα μεταλλικά αντικείμενα προκαλώντας παράλληλα ζημιές στην εγκατάσταση για τις οποίες η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης προσέφυγε στην Αστυνομία. Μάλιστα η ΔΕΥΑΔΔ δέχθηκε πριν από λίγο καιρό άλλο ένα αντίστοιχο πλήγμα στον βιολογικό της Χαλάστρας στον οποίο άγνωστοι έπραξαν τα ίδια κλέβοντας και φθείροντας τον εξοπλισμό της εγκατάστασης με την δημοτική επιχείρηση να προχωρά άμεσα στην αντικατάσταση των καλωδίων και του εξοπλισμού ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία της εγκατάστασης. Η ΔΕΥΑΔΔ με ανάρτηση σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό το περιστατικό αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κύμινων – Μαλγάρων του Δ. Δέλτα συνιστά ένα Nέο έργο υποδομής βαρύνουσας σημασίας, δυναμικότητας 8.000 ισοδύναμων κατοίκων για την ικανοποίηση των αναγκών σε βάθος 20-ετίας, των οικισμών Κυμίνων και Μαλγάρων.
Το έργο βρίσκεται σε κατάσταση Πιλοτικής Λειτουργίας, με πρόνοια φύλαξης από Ιδιωτική Εταιρεία και ημερομηνία πλήρους παράδοσης στην ΔΕΥΑΔΔ, τον Αύγουστο του 2021, από την Ανάδοχο Εταιρεία.
Μεταμεσονύκτιες ώρες της 27ης Ιουλίου 2021, η ΕΕΛ Κυμίνων – Μαλγάρων παραβιάστηκε από αγνώστους.
Αφαιρέθηκαν καλώδια χαλκού μήκους 400 μέτρων και μεταλλικά αντικείμενα από τις υφιστάμενες εν λειτουργία υποδομές, ενώ προκαλέστηκαν και φθορές στην εγκατάσταση.
Η Επιχείρηση έχει μεριμνήσει ήδη για την αγαστή λειτουργία της υποδομής μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της ΕΕΛ, χωρίς να υπάρξει ταλαιπωρία για τους δημότες των Οικισμών Κυμίνων και Μαλγάρων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η συνολική ζημία στην εγκατάσταση ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Η ΔΕΥΑ Δ. Δέλτα ενημέρωσε άμεσα όλες τις εποπτεύουσες και διωκτικές αρχές, ασκώντας όλες τις προβλεπόμενα νόμιμες διαδικασίες.”Αρχή φόρμας

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.