ΘέμαΠολιτιστικάΤοπικά

Διαμαντόπουλος: «Το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που διοργανώνει ο ΚΠΟΔΔ»

Στη χθεσινή, πρώτη ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστών, ο πρόεδρος του Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα – ΚΠΟΔΔ, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, τόνισε τη σημασία αυτής της διοργάνωσης για τον Δήμο Δέλτα, το όνομα του οποίου ταξιδεύει στο εξωτερικό χάρη στο Φεστιβάλ, και έστειλε το μήνυμα ότι η μουσική και ο πολιτισμός μπορούν να ενώσουν. Μεταξύ άλλων είπε:

«Πρόκειται για το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ΚΠΟΔΔ και λαμβάνει χώρα σε αυτόν εδώ τον τόπο και ένα από τα σπουδαιότερα ολόκληρου του νομού της Θεσσαλονίκης.

Με πολλή μεγάλη χαρά φιλοξενούμε μουσικούς, καλλιτέχνες και στέλνουμε το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί να συνθέσει, η μουσική μπορεί να ενώσει, να κλείσει τις ψαλίδες της αντιπαράθεσης, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συνεργασίας και όλοι μαζί να επιχειρήσουμε να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα παραπάνω.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών είναι το μεγαλύτερο καράβι, το οποίο στην πορεία του μας βρήκε, μας έβαλε μέσα και μαζί του ταξιδεύουμε το όνομα της περιοχής μας στην Ευρώπη και σε όλη τη χώρα.

Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε το 1998 και εμείς απλά ως υπηρέτες αυτού του τόπου προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε τα πανιά για να φυσήξει ο ούριος άνεμος και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο…

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί εάν ο Δήμαρχος μας, ο κύριος Ιωαννίδης, δεν ήταν αρωγός σε όλη αυτήν την προσπάθεια, εάν δεν είχε αγκαλιάσει τον ΚΠΟΔΔ, να του δώσει φτερά και να πετάξει και αυτός μαζί με όλους εσάς

Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από αυτό το μουσικό ταξίδι θα μπορέσουμε να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας και να περάσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας».

Δείτε ακόμη:
Άνοιξε η αυλαία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών (vid)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.