Ελλάδα

Απάτη στην Αριδαία με ιστορικά κειμήλια!

Επί δυο μήνες «τάιζε» με χρήμα απατεώνες που την είχαν προσεγγίσει μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης μια 59χρονη γυναίκα κάτοικος περιοχής της Αριδαίας στην Πέλλα, η οποία πείστηκε ότι θα της παρέδιδαν ιστορικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας!

Αρχικά, ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω του messenger τον περασμένο Ιανουάριο ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος της «σέρβιρε» ένα πειστικό παραμύθι για τα κειμήλια που υποτίθεται ότι είχε στην κατοχή του στο εξωτερικό και μπορούσε να της τα παραδώσει. Αφού την έπεισε, άρχισε να της ζητάει χρήματα, δήθεν για τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού.

Ως τον Φεβρουάριο, η 59χρονη κατέθεσε τμηματικά 13.500 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που της έδωσε ο συνομιλητής της, αλλά όπως ήταν φυσικό κειμήλια δεν… είδε! Έτσι, κατήγγειλε στην Ασφάλεια Έδεσσας ότι την εξαπάτησαν. Από την προανάκριση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκουν σε μια 66χρονη σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ο συνεργός της που επικοινωνούσε με την 59χρονη.

πηγή:Protothema.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.