Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμαΠολιτική

Υποψήφια ευρωβουλευτής η Χριστίνα Αλίρη από το Ωραιόκαστρο (vid)

Υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι η Χριστίνα Αλίρη, αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, η κα Αλίρη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Δέχτηκα σήμερα, και επίσημα, την πρόταση του Προέδρου μας, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αποδεχόμενη την πρόταση με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και βαθιά συναίσθηση απέναντι στα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μου, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Πρόεδρό μας και το ΠΑΣΟΚ, συνολικά, για την σημαντική αυτή τιμή στο πρόσωπό μου.

Θεωρώ, ωστόσο, περισσότερο σημαντικό να εκφράσω τη δέσμευσή μου απέναντι στους  συμπολίτες μου ότι θα συνεχίσω αταλάντευτα να τους υπηρετώ, με οδηγό τις αξίες και τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας και της κοινωνικής ανθρωπιάς, όπως έκανα και κάνω μέχρι σήμερα, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι.

Σήμερα, που οι προκλήσεις των διευρυμένων ανισοτήτων, της κλιματικής κρίσης, της ολιγοπωλιακής διάρθρωσης της οικονομίας, της ανόδου της Ακροδεξιάς ,της δημογραφίας και της αποδυνάμωσης του Κράτους Δικαίου δεν βρίσκουν απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, σήμερα έχουμε ιστορικό πολιτικό χρέος να διαμορφώσουμε μια άλλη πρόταση.

Μια πρόταση για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, ανταγωνιστική, χωρίς ανισότητες, με νεο παραγωγικό μοντέλο, με ισχυρή τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την εργασία, με διαγενεακή δικαιοσύνη και περιβαλλοντική ισορροπία.

Έχουμε χρέος, να αγωνιστούμε και για μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη περισσότερο δημοκρατική, περισσότερο αλληλέγγυα, αυτόνομη, παραγωγική, πολιτισμικά ποικιλόμορφη και πολιτικά ενιαία.

Με αυτούς τους στόχους, με αυτές τις ιδέες που έρχονται από μακριά και μας οδηγούν διαχρονικά δίνουμε τη μάχη στις 9 Ιουνίου.

Πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πάντα με την καρδιά μας στον πιο αδύναμο.

Πάντα με τον λογισμό μας στη νέα γενιά.

Πάντα δίπλα στις δυνάμεις της εργασίας.

Πάντα δίπλα σε όλες!

Αυτή είναι η φωνή μας και πρέπει να ακουστεί».

Δείτε σε video την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Χριστίνας Αλίρη:
Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.