ΘέμαΠολιτιστικά

Ξεκινούν σήμερα τα “Φανούρεια 2022” στο Ανατολικό – Δείτε το πρόγραμμα

Ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός ξεκίνησε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του για το 2022 στην Χαλάστρα με τις διήμερες εκδηλώσεις για την Τζαμάλα, στα Κύμινα με το τριήμερο Κυμινιώτικο πανηγύρι και στην Σίνδο με τις τετραήμερες εκδηλώσεις για τα  «Σίνδια του Πολιτισμού».

Χτες 25/08 στην πλατεία της Σίνδου ξεκίνησε το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών που έχει διάρκεια τρεις ημέρες. Η κορύφωση του γεγονότος θα λάβει χώρα το Σαββάτου 27/08 με αφορμή την τελετή λήξης του Φεστιβάλ που θα είναι αφιερωμένη στην συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία της Σίνδου ρίχνουν την αυλαία τους την Κυριακή 28/08 με την θεατρική κωμωδία «Τι κοιτάς ρε Καραμήτσο;» (Σύνθεση-δραματουργικήή επεξεργασία του Στέλιου Αδαμαντίδη).

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις της Σίνδου, από σήμερα ξεκινούν στο Ανατολικό οι τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό «Φανούρεια 2022» που περιλαμβάνει, δύο παραδοσιακές βραδιές, μια συναυλία με τον Βασίλη Πρατσινάκη και βραδιά Θερινής κινηματογραφικής προβολής για τους μικρούς μας φίλους.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχεις ως εξής:

Φανούρεια στο Ανατολικό στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου,στις 21:00

Παρασκευή 26/08 Παραδοσιακή βραδιά με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα.

Σάββατο 27/08 Λαϊκή Βραδιά με τον Βασίλη Πρατσινάκη και την ορχήστρα του.

Κυριακή 28/08 Μουσικοχορευτική παράσταση από τα τμήματα του Π.Σ. Ανατολικού «Η Βαλμάδα».

Δευτέρα 29/08 Θερινό σινεμά προβολή παιδικής ταινίας, 20:30.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.