ΕλλάδαΘέμα

«Το Νοέμβριο του 2024 το πρώτο εισιτήριο για το Μετρό Θεσσαλονίκης»

Τη διαβεβαίωση ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο και ειδικότερα το Νοέμβριο του 2024 το Μετρό Θεσσαλονίκης θα κόβει εισιτήρια σε επιβάτες, έκανε ο Αλέξανδρος Εξάρχου Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, επιβεβαιώνοντας ότι η αποπεράτωση του Μετρό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κατασκευαστική εταιρεία, 18 σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή του έργου, τον Ιούνιο του 2006.

Όπως ανέφερε σε άτυπη συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, ο μηχανολογικός εξοπλισμός έχει πληρωθεί και σταδιακά ξεκίνησε να έρχεται, ώστε να συναρμολογηθούν και να ξεκινήσουν τα τεστ για τους συρμούς, οι οποίοι σημειωτέον δεν θα έχουν μηχανοδηγούς.

Η σχέση με Άκτωρ

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία μελετά την επόμενη κίνηση μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ. Στην παρούσα φάση, η Intrakat έχει καταβάλει δεδουλευμένα και λοιπές υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εφορίες κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, τόσο σε Ελλάδα, όσο και Ρουμανία, όπου αναπτύσσει δραστηριότητα. Όλες οι παραπάνω πληρωμές γίνονται μέσω χρηματοδότησης «γέφυρας» από την Intrakat, ύψους έως 85 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο έργων

Από πλευράς έργων, η Intrakat, θα εστιάσει στα έργα του χαρτοφυλακίου της Άκτωρ, καθώς μετά την εξαγορά της ο όμιλος αποκτά μια τεράστια δυναμική για την εκτέλεσή τους. Στην παρούσα φάση προτεραιότητα δίνει στην ανέγερση ξενοδοχείων για τρίτους, καθώς και στη διαχείριση ξενοδοχείων που κατασκευάζει η ίδια, αλλά και σε κατασκευαστικά έργα στη Ρουμανία. Έτσι, πέρα από το υψηλό ανεκτέλεστο στην Ελλάδα, στόχος του ομίλου είναι να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο και στη Ρουμανία στα επίπεδα των 2,5 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο εξακολουθεί να αποτελεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Για τον κ. Εξάρχου, η λύση με τις διακρατικές δεν φαντάζει ιδανική και ο ίδιος προτιμά την αξιοποίηση προσωπικού που ήδη υπάρχει στη χώρα μας με οικονομικές σχέσεις που ικανοποιούν και τις δύο πλευρές και με τη δέσμευση για έγκαιρες πληρωμές. Απαραίτητη ακόμα προϋπόθεση για τους εργαζόμενους αποτελεί ο ορίζοντας του ανεκτέλεστου, το οποίο όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο πιο πολύ πείθει τους εργαζομένους να στηρίξουν μια εταιρεία.

Σημαντικές ανακοινώσεις, «δύο μεγάλες εκπλήξεις», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, που δεν αφορούν ούτε εξαγορά, ούτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα γίνουν στις 19 του τρέχοντος μηνός.

Πηγή: newsit

Δείτε ακόμη:
Περιφερειακός: Δύο λωρίδες σε κάθε ρεύμα από Δευτέρα 4/12

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.