ΕλλάδαΘέμα

Συναγερμός στη δυτική Θεσσαλονίκη: Άλλαξε η ροή στο ρέμα Ξηροποτάμου (vid)

Ανάχωμα προκειμένου να ρυθμίσουν τη ροή του ρέματος Ξηροποτάμου, η οποία άλλαξε μετά από τη δυνατή νεροποντή και τις ζημιές που προκλήθηκαν, επιχειρούν να κατασκευάσουν αυτή την ώρα ειδικά μηχανήματα του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς και ερπυστριοφόρο όχημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο GRTimes o  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Εθελοντισμού, Σάκης Λαζαρίδης, τα μηχανήματα έργου του Δήμου Παύλου Μελά προσπαθούν να καθαρίσουν την κοίτη του ρέματος από φερτά υλικά, ενώ αναμένεται και ερπυστριοφόρο όχημα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δημιουργηθεί ανάχωμα. «Έχει σπάσει το ρέμα και έχει αλλάξει τη ροή του. Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε ένα τόσο δυνατό ανάχωμα, ώστε να επαναφέρουμε το ρέμα μέσα στην κοίτη του. Έχει ξηλώσει την άσφαλτο, υπάρχει πρόβλημα».

Αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες, ωστόσο η κυκλοφορία στο σημείο, στη γέφυρα των Βυζαντινών Νερόμυλων έχει διακοπεί, ενώ η νεροποντή συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, οι μελέτες για τη δημιουργία αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στα συρτάρια, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, μέχρι να δοθεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια ένας 26χρονος είχε χάσει τη ζωή του στην ιρλανδική διάβαση, μετά από έντονη νεροποντή.

Ο Ξηροπόταμος ή ρέμα Ασβεστοχωρίου, είναι ένας από τους πολλούς χειμάρρους που διαρρέουν μέσα από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οι πηγές του εντοπίζονται λίγο πιο κάτω από τον Χορτιάτη, περνά από το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο, τους Βυζαντινούς Νερόμυλους, την περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου και συνεχίζει μέσα από τον αστικό ιστό στην Πολίχνη για να καταλήξει στον Δενδροπόταμο, περίπου στην οδό Λαγκαδά.

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε ακόμη:
Ισχυρή βροχόπτωση στη δυτική Θεσσαλονίκη – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική (vid)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.