Τοπικά

Συμβούλιο για το νερό ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής απασχόλησε αν και δεν ήταν στα θέματα, το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Συνέχεια στο θέμα δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία με δελτίο τύπου που εξέδωσε ζητά την σύγκληση δημοτικού συμβουλίου που θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με το ζήτημα της διαχείρησης του νερού. Κάτι άλλωστε που ζήτησε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρος Σταματάκης προκειμένου να αναλύσει την πολιτική που ακολουθεί και το πλάνο του για την ΔΕΥΑΔΔ. Παρακάτω το δελτίο τύπου που λάβαμε:

“Στην τοποθέτησή τους προ ημερήσιας διατάξεως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δέλτα,  Λίνα Χατζηκυριάκου και Μιχάλης Μπενάκης, έθεσαν το ζήτημα της ψήφισης στις 3/12/2020 νέας τιμολογιακής πολιτικής από την ΔΕΥΑΔΔ, με την οποία επιβάλλονται υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού στις Δ.Ε. Εχεδώρου και Χαλάστρας, χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι στην τοποθέτησή τους τόνισαν το γεγονός ότι ενώ η κυβερνητική πολιτική με αφορμή την διαχείριση της πανδημίας έχει οδηγήσει στην χρεωκοπία εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά: εκτίναξη της ανεργίας, αναστολές συμβάσεων, κλειστά καταστήματα χωρίς απαλλαγή από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς καμία προστασία του λαϊκού εισοδήματος, η δημοτική αρχή εισάγει νέα τιμολογιακή πολιτική που εκτινάσσει τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΔΔ έως και 900% για ορισμένες κατηγορίες! Γι αυτό το λόγο ζήτησαν την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου  για να γίνει πλήρης ενημέρωση των αλλαγών που γίνονται στην τιμολογιακή πολιτική και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν. Το αίτημα τους αυτό το υπέβαλαν και γραπτά προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.