ΘέμαΤοπικά

Σταματάκης: «Τα μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΔΔ που αναβαθμίζουν τις υποδομές του Δήμου Δέλτα» (vid)

Στα μεγάλα έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Δέλτα που αναβαθμίζουν τις υποδομές του Δήμου Δέλτα αναφέρθηκε εκτενώς ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρος Σταματάκης, μιλώντας στο Euro TV και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Φερραίο.

Η αναβάθμιση του Αξιού

«Η ΔΕΥΑΔΔ, συνεπής σε αυτό που σκέφτηκε, μελέτησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση, υλοποιεί δύο μεγάλα έργα. Το πρώτο, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, αφορά τη μεταφορά νερού από την ΕΥΑΘ στη δημοτική κοινότητα Αξιού (Κύμινα και Μάλγαρα). Χρόνος παράδοσης του έργου είναι οι 12 μήνες από την υπογραφή. Συνεπώς, υπολογίζουμε στα τέλη Αυγούστου του 2023 να έχει πάει το νερό στον Αξιό», δήλωσε αρχικά ο κ. Σταματάκης και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, προχωρήσαμε σε ένα ακόμη έργο, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, ενταγμένο και αυτό στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’,  αλλάζοντας όλα τα εσωτερικά δίκτυα στην περιοχή των Μαλγάρων, των Κυμίνων και της Χαλάστρας, με σύγχρονα υλικά και ψηφιακά υδρόμετρα παντού. Παράλληλα, με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΔΔ, κρατάμε το παλιό δίκτυο των Κυμίνων και των Μαλγάρων, ώστε μόλις ολοκληρωθεί το νέο δίκτυο, να διαθέσουμε το παλιό στους δημότες σαν ‘πράσινο δίκτυο’. Αυτό θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες, για να μπορεί ο κόσμος να κάνει με χαμηλότερο κόστος τις εργασίες που χρειάζεται (να πλένει την αυλή του, να ποτίζει τον μπαχτσέ του κτλ). Επίσης, προχωρήσαμε και στη δεύτερη φάση σύνδεσης Μαλγάρων και Κυμίνων με το σύστημα αποχέτευσης και την πλήρη λειτουργία του βιολογικού και των αντλιοστασίων σε επτά μήνες από τώρα. Ο Αξιός αναβαθμίζεται και μαζί με τη Χαλάστρα αυτή τη στιγμή θα γίνει εργοτάξιο».

Τα έργα σε Βραχιά και κοινότητα Εχεδώρου

Επίσης, ο κ. Σταματάκης έκανε ειδική μνεία στη μελέτη για τα νέα δίκτυα ύδρευσης στη Βραχιά, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γιουτίκα. «Θα ενταχθεί στο σχεδιασμό της ΠΚΜ, θα πάμε άμεσα σε δημοπράτηση και ευελπιστούμε μετά από 1-1,5 χρόνο να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον εργολάβο», ανέφερε σχετικά.

 Όσον αφορά τη δημοτική κοινότητα Εχεδώρου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ ανέφερε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρουμε 12 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα ‘Τρίτσης’ για να αλλάξουμε τα δίκτυα στις περιοχές Διαβατών, Νέας Μαγνησίας, Σίνδου και Καλοχωρίου».

Παράλληλα, ο κ. Σταματάκης σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη ο διάλογος για έναν μεγάλο διαγωνισμό 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου η ΔΕΥΑΔΔ να προμηθευτεί ψηφιακά υδρόμετρα και να τα κάνει δώρο σε όλους τους δημότες του Δήμου Δέλτα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρος Σταματάκης:

Δείτε ακόμη:
ΔΕΥΑΔΔ: Πιστή στον κοινωνικό της ρόλο, δώρισε απινιδωτή στο Κ.Υ. Χαλάστρας (vid)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.