ΕλλάδαΘέμαΠολιτική

Σταϊκούρας: «100 ηλεκτρικά λεωφορεία στο συγκοινωνιακό στόλο της Θεσσαλονίκης»

Τη βούληση της κυβέρνησης για περιορισμό «της όποιας αναστάτωσης» προκύψει  βραχυπρόθεσμα στο στάδιο των εργασιών για τη δημιουργία της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (fly over) στη Θεσσαλονίκη, μετέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, πριν από την έναρξη της σύσκεψης για το έργο, με φορείς της πόλης, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικό Μετρό ΑΕ.

Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία μητροπολιτικού φορέα για το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης, ενώ γνωστοποίησε ότι «μόλις πέρασε στα χέρια της Βουλής» η σύμβαση για τα ηλεκτρικά λεωφορεία, που θα ενισχύσουν τον συγκοινωνιακό στόλο σε Θεσσαλονίκη και Αττική.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι κατά την αποψινή σύσκεψη, θα δοθεί η δυνατότητα αξιολόγησης των πορισμάτων από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα -και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου- για το θέμα, «ώστε να προχωρήσουμε από τις συσκέψεις στις πράξεις και μέσα στον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε την υλοποίηση των πολιτικών που θα προταθούν και θα συμφωνηθούν από τους φορείς και από τους πιο έμπειρους στο συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μέρος του προβλήματος  που πιθανόν να προκύψει».

«Στη Θεσσαλονίκη υλοποιούνται εμβληματικά έργα, μεταξύ των οποίων δύο πολύ σημαντικά, το Μετρό και το flyover. Το πρώτο έργο, που το παρακολουθεί στενότατα ο υφυπουργός, Νίκος Ταχιάος, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του (…) το 2024 και το flyover θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα έργα αυτά θα αλλάξουν επί τα βελτίω την καθημερινότητα των πολιτών μεσομακροπρόθεσμα. Είναι όμως γεγονός ότι όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, στα μεγάλα έργα υπάρχει για μικρό χρονικό διάστημα αναστάτωση των πολιτών και η βούληση μας είναι να περιορίσουμε, σε συνεργασία με τους φορείς, αυτή την όποια αναστάτωση υπάρξει βραχυπρόθεσμα μέχρι να υλοποιηθούν αυτά τα εμβληματικά έργα. Προς αυτή την κατεύθυνση, το προηγούμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) ξεκινήσαμε μια σύσκεψη έτσι ώστε όλοι οι φορείς να συγχρονιστούμε και να βρούμε  τις βέλτιστες κι εφικτές λύσεις το συντομότερο δυνατό» τόνισε.

Μητροπολιτικός φορέας για το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, στη Βουλή βρίσκεται πλέον, ώστε να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, η σύμβαση για τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα προστεθούν στον συγκοινωνιακό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.