ΘέμαΤοπικά

Σκληρή απάντηση Ιωαννίδη στους έξι τοπικούς προέδρους

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Δέλτα κ. Γιάννης Ιωαννίδης απάντησε σε υψηλούς τόνους στους έξι προέδρους τοπικών συμβουλίων που χθες το απόγευμα δημοσίευσαν επιστολή διαμαρτυρίας. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για “ανεπίγνωστη πολιτική στάση των τριών «εξαφανισμένων», μεταφορικά και κυριολεκτικά, ανύπαρκτων προέδρων” και στη συνέχεια θέτει με πολύ σκληρό τρόπο ερωτήματα για την συμπεριφορά τους. Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:

“Σχετικά με την «κραυγή διαμαρτυρίας» των 6 προέδρων τοπικών κοινοτήτων. Την ανεπίγνωστη πολιτική στάση των τριών «εξαφανισμένων», μεταφορικά και κυριολεκτικά, ανύπαρκτων προέδρων των κοινοτήτων του Αξιού, που δεν «άντεξαν» και εξέφρασαν, στους πρώτους 10 μήνες θητειας μας τη «διαμαρτυρία τους», παρά τη γνωστή και πασιφανή, σε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας διαχρονική απραξία τους, αποφάσισαν να ακολουθήσουν άλλοι τρεις πρόεδροι κοινοτήτων (ελέω του υπό αλλαγή εκλογικού νόμου…).Το επαναλαμβανόμενο κρεσέντο υποκριτικής «αγανάκτησης», καταγράφηκε σε μια ακόμα επιστολή «διαμαρτυρίας», όσων προέδρων επέλεξαν να υπογράψουν (κι όχι εν αγνοία τους να προστεθεί τ’ όνομα τους…!!!). Επι της ουσίας:

• Κανένας από τους 6 προέδρους, δεν έθεσε σε συζήτηση το κείμενο της επιστολής τους στο τοπικό του συμβούλιο, oι ίδιοι συνειδητά τα αδρανοποιούν και τα απαξιώνουν.

• Κανένας από τους έξι, εδώ και 18 μήνες, δεν μας προσκάλεσε σε συνεδρίαση του τοπικού του συμβουλίου, με συγκεκριμένη ατζέντα τοπικών θεμάτων.

• Δεν έχουν τίποτα συγκεκριμένο να πουν, κανένα πρόβλημα να θέλουν να λύσουν. Προσχηματικά προσπαθούν να κρυφτούν, να συγκαλύψουν την αδράνεια τους.

• Κόπτονται κυρίως, για το πως να δικαιολογήσουν την ατομική αδυναμία τους και ψάχνουν τρόπους να φορτώσουν τις ευθύνες τους σε άλλους.

• Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ασχολούνται με την προσωπική μικροπολιτική τους επιβίωση.

Τους αφήνουμε στην μοναξιά της μιζέριας που επέλεξαν. Προχωράμε απερίσπαστοι, μακριά από διαπληκτισμούς, μικροσυμφέροντα και εγωιστικού τύπου συγκρούσεις πολιτικής επιβίωσης και αντιπαραθέσεις. Συνεχίζουμε να σεβόμαστε τη θεσμικότητα τους και λειτουργούμε με βάση αυτήν. Τους κάνουμε γνωστό, αν δεν το γνωρίζουν, ότι θεσμικό όργανο «προέδρων» δεν υπάρχει (ούτε ελέω του σημερινού νόμου…).Είναι μια επινόηση παραθεσμικής λειτουργίας, δικής τους επιλογή και δεν είμαστε διατεθειμένοι, ούτε να την νομιμοποιήσουμε, ούτε να τους παρακολουθήσουμε. Ο θεσμικός τρόπος, τόπος και χώρος λειτουργίας τους, είναι το τοπικό συμβούλιο, το οποίο είναι ευθύνη τους να λειτουργούν υπό τις περιοριστικές συνθήκες και κανόνες που επιβάλλονται, με συνεδριάσεις, με πνεύμα συνεργασίας με όλα τα μέλη του, καθώς και τη μεταφορά των αποφάσεων τους στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Δήμου, όπου μπορούν απρόσκοπτα να έχουν λόγο και παρουσία. Ας επιλέξουν πιο παραγωγικό τρόπο από τη βιοτεχνία ανούσιων επαναλαμβανόμενων επιστολών διαμαρτυρίας. Εν μέσω πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που όλη η τοπική κοινωνία βιώνει, το σωστό είναι να χαμηλώσουν τους τόνους και να συνεργαστούμε όλοι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών. Αναμένουμε με αγωνία, την πρόσκληση τους, στην πρώτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσουν με καταγεγραμμένη ατζέντα τοπικών θεμάτων, μέσα στις συνθήκες πανδημίας, με όποιο τρόπο είναι κατάλληλος στις έκτακτες καταστάσεις που ζούμε”.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.