Τοπικά

Λειτουργεί και πάλι ο βιολογικός της Χαλάστρας(video)

Μετά από επτά  χρόνια αδράνειας και εγκατάλειψης ο βιολογικός καθαρισμός της Χαλάστρας, έβαλε μπρος τις μηχανές για να αρχίσει εκ νέου την επεξεργασία λυμάτων της περιοχής. Ο βιολογικός που είχε κατασκευαστεί με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να εξυπηρετεί περισσότερους από 8000 πολίτες. σταμάτησε να λειτουργεί την περίοδο 2013 – 2014.

Τα λύματα κατέληγαν στον Θερμαϊκό ανεπεξέργαστα προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και η διοίκηση της  ΔΕΥΑΔΔ έθεσαν ως  προτεραιότητα την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων και την επανέναρξη της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής της Χαλάστρας.

Με την επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού αναμένεται να γίνεται καθολική επεξεργασία των λυμάτων με σύγχρονα μέσα. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για το περιβάλλον και τις υδατοκαλλιέργειες της περιοχής καθώς το νερό που θα διοχετεύεται στη θάλασσα θα είναι καθαρό.

Η ανακατασκευή  των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού έγινε με χρήματα  της ΔΕΥΑΔΔ ενώ σταδιακά πρόκειται να προχωρήσει και η περαιτέρω βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών με την εξυπηρέτηση ακόμη μεγαλύτερου όγκου αστικών λυμάτων.

Μετά από αρκετά χρόνια ένα σημαντικό έργο υποδομής τίθεται λοιπόν και πάλι σε λειτουργία για να συντελέσει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Είναι γεγονός ότι η νέα διοίκηση του Γιάννη Ιωαννίδη έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ανασυγκρότησης της επιχείρησης. Το θέμα του υπέρογκου χρέους, οι υποδομές και όλα τα ανοικτά ζητήματα που έχει η ΔΕΥΑΔΔ είναι πλέον στο τραπέζι και αναζητούνται λύσεις. Ήδη το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις σε αρκετά από αυτά και θα είναι σημαντικές. Μάλιστα το γεγονός της επαναλειτουργίας του βιολογικού έγινε γνωστό από ανάρτηση της ΔΕΥΑΔΔ η οποία συνοδεύεται από ένα πολύ κατατοπιστικό video:

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.