ΘέμαΤοπικά

Σίνδος: “Στον αέρα” 6.000 φοιτητές – “Κραυγή αγωνίας” για τη μεταφορά τμημάτων στο ΥΜΑΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές έξω από το ΥΜΑΘ, προκειμένου να εναντιωθούν στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει την μεταφορά τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από τη Σίνδο στις Σέρρες.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις από τους φοιτητές μετά την αιφνιδιαστική εισήγηση που έγινε γνωστή την Πέμπτη 31 Μαρτίου και σύμφωνα με την οποία η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος προτίθεται να μεταφέρει τα τρία τμήματα της Σχολής Μηχανικών της Θεσσαλονίκης, στις Σέρρες.

Η απόφαση αυτή εάν οριστικοποιηθεί θα οδηγήσει στην κατάργηση από τη Θεσσαλονίκη των τμημάτων: Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Μηχανικών Περιβάλλοντος, που αποτελούνται σχεδόν από 6.000 φοιτητές και 60 μέλη ΔΕΠ, τα οποία θα μεταφερθούν ή θα συγχωνευθούν με εκείνα των Σερρών, όπου κατέχει την έδρα της Σχολής. Σε αυτό το πλαίσιο δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματα τους και να παραδώσουν ψήφισμα.

Οι διαδηλωτές αγανακτισμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως “Όχι στη μεταφορά, συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων”, “στα δικά τους σχέδια καμία αναβολή οργάνωση και αγώνας διαμόρφωση ζωής”, ” τέρμα πια στην κοροϊδία δώστε λεφτά για την παιδεία” και ” στις Σέρρες δεν πάμε ούτε για διακοπές”.

Ο Λέανδρος Βαρσαμίδης φοιτητής του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης στη Σίνδο αναφέρει σε δηλώσεις του ότι οι φοιτητές πιάστηκαν απροετοίμαστοι στα σχέδια της προσωρινής διοίκησης και του υπουργείου Παιδείας, ενώ μέχρι τώρα περιμένουν μια απάντηση για το τι θα γίνει με τις σχολές τους.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πηγή: GRTimes.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.