ΕλλάδαΘέμαΠολιτική

Σάββας Αναστασιάδης: Εκδήλωση με θέμα «Εκατό χρόνια μετά, στην Προκυμαία του Αύριο»

Εκδήλωση με θέμα «Εκατό χρόνια μετά, στην Προκυμαία του Αύριο» διοργανώνει ο  πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Porto Palace», στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα αναδείξει πώς η Μικρασιατική Καταστροφή, ένα από τα πιο επώδυνα κεφάλαια της ελληνικής Ιστορίας, σφράγισε την πορεία του ελληνικού έθνους κατά τον 20ό αιώνα  και ποιον δρόμο ανοίγει η ιστορική μνήμη για τη χώρα στο μέλλον. 

Ο κ. Αναστασιάδης θα συνομιλήσει για τα θέματα αυτά με τον  υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο και τον βουλευτή της ΝΔ, πρώην αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Πίτα και παραδοσιακά κάλαντα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Αναστασιάδης θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη πίτα,  ενώ θα ακουστούν και παραδοσιακά κάλαντα από Μικρασιάτες, Ποντίους, Θρακιώτες και Καππαδόκες, μέλη προσφυγικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς με πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη, τίμησε το έργο των προσφυγικών συλλόγων ανά την Ελλάδα που αγωνίζονται να διατηρήσουν ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου τη μνήμη των προγόνων τους από τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ανατολική Θράκη και τη Μικρά Ασία. Η Επιτροπή άνοιξε τις συνεδριάσεις της και έδωσε βήμα σε προσφυγικούς και πολιτιστικούς συλλόγους  για να παρουσιάσουν το έργο τους, για όσα κάνουν για να διαφυλάξουν θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσής μας. Εκπρόσωποι και μέλη των προσφυγικών και πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς θα παραστούν στην εκδήλωση της Κυριακής.

Επίσης την περασμένη άνοιξη με πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διασποράς με τη διοίκηση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού και με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Δείτε ακόμη:
Αναστασιάδης: «Να ενισχύσουμε τον ρόλο των γυναικών σε κάθε πεδίο»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.