ΘέμαΤοπικά

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δέλτα σχετικά με την εισήγηση μεταφοράς τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. από τη Σίνδο στις Σέρρες

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα δηλώνει ότι:

Η πρόταση  της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, για μεταφορά από τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος  στη Σίνδο  στο αντίστοιχο των  Σερρών, δύο  δυναμικών τμημάτων (Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων ), αλλά και την κατάργηση ενός (Μηχανικών Περιβάλλοντος ), απολύτως συμβατών με τις ανάγκες της περιοχής (ΒΙΠΕΘ, Άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση Καλοχωρίου, Προστατευόμενη Περιοχή Natura), όπου εκπαιδεύονται σχεδόν 6.000 φοιτητές και διδάσκουν 60 μέλη ΔΕΠ, είναι εκπαιδευτικά ανορθολογική και αναπτυξιακά λανθασμένη. Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική εισήγηση για την τοπική κοινωνία, η οποία, αν υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει -εκτός των άλλων-  μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα υπεύθυνα όργανά της να αναθεωρήσουν αυτή την αρνητική απόφαση – επιλογή. Ειδάλλως θα πιστοποιήσουν επί του πρακτέου και χωρίς κανένα άλλοθι, ότι υπάρχει παντελής απουσία σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της δυτικής πλευράς της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα δε της περιοχής του Δήμου Δέλτα, που συγκεντρώνει μια σειρά πολλαπλών επιβαρυντικών λειτουργιών  (περιβαλλοντικά, υγειονομικά, κοινωνικά), ακόμα και εκεί που υπάρχει δυνατότητα θετικής εξέλιξης και ανάπτυξης, όπως του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), επιλέγεται η συνειδητή υποβάθμισή του, με απομείωση και συρρίκνωση διαχρονικών θετικών στοιχείων που υφίστανται μέχρι τώρα.

Η Διοίκηση του δήμου Δέλτα και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τους κατοίκους, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής και συνολικά της Θεσσαλονίκης, συμπαρατασσόμαστε και υποστηρίζουμε, τη στάση φοιτητών και καθηγητών που στέκονται αντίθετοι, σε αυτή την αρνητική προοπτική.

 Ενημερώνουμε κάθε θεσμικό αρμόδιο, ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, να μην υλοποιηθεί, η καταστροφική αυτή απόφαση, που δεν έχει κανένα ορθολογικό έρεισμα, εκπαιδευτικά, κοινωνικά ή αναπτυξιακά.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε αντίθετοι σε μια καθολικά λανθασμένη απόφαση-επιλογή, που υποβαθμίζει συνολικά την πόλη της Θεσσαλονίκης και του δήμου Δέλτα στο μέγιστο βαθμό.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.