PAP Group: Κάνει την είσοδό της στη ναυπήγηση πολυτελών σκαφών
Την είσοδό της σε ένα νέο αντικείμενο, αυτό της ναυπήγησης πολυτελών σκαφών, εξοπλισμένων με δικά της προϊόντα, κάνει η PAP Group το 2026, ανοίγοντας μια καινούρια και πολλά υποσχόμενη αγορά. Την ίδια στιγμή η εταιρεία της Θεσσαλονίκης -που δραστηριοποιείται σε διάφορα πεδία, από τα συστήματα αλουμίνιου για γυάλινες εφαρμογές μέχρι τα είδη υγιεινής- δρομολογεί επένδυση που θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Χαλάστρας, για τη δημιουργία μιας νέας παραγωγικής μονάδας, που θα φιλοξενήσει τις αυξημένες της ανάγκες.
Ήδη το πρώτο power catamaran της PAP Group υπό το brand Nauticks, μήκους 20 μέτρων, φάρδους 10 μέτρων και αντίστοιχου ύψους, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του σε ναυπηγείο της πόλης Τζουχάι στην Κίνα, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 25 Ιανουαρίου. Θα αποτελέσει δε το πρώτο δείγμα γραφής της νέας δραστηριότητας της εταιρείας, με το οποίο η PAP Group θα… ταξιδέψει το επόμενο διάστημα σε διεθνείς εκθέσεις από τις Κάννες μέχρι το Ντουμπάι, ώστε να το συστήσει στην αγορά. Στο στόχαστρο όμως είναι και η αγορά των ΗΠΑ, από όπου η PAP Group έχει ήδη εισπράξει ενδιαφέρον και θα είναι ο επόμενος σταθμός της προς εξέταση συνεργασιών.

Ο σχεδιασμός και η αισθητική του catamaran φέρουν την υπογραφή της θεσσαλονικιώτικης εταιρείας, η οποία όμως έχει αφήσει το αποτύπωμά της και με άλλον τρόπο, καθώς έχει εξοπλίσει το πολυτελές σκάφος με προϊόντα της, από πόρτες και καμπίνες μέχρι είδη υγιεινής και έπιπλα που έχουν σχεδιαστεί από αυτή. Όλη αυτή η προσπάθεια, την οποία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PAP Group, Σάββας Παπαδόπουλος, χαρακτηρίζει μεγάλη πρόκληση, έχει ξεκινήσει εδώ και μία διετία. «Το πρότζεκτ αυτό ανοίγει για μας μια προοπτική σε έναν άλλο κλάδο που έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης» λέει στη Voria.gr ο Σάββας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως το επίπεδο της κατασκευής επιτρέπει στην PAP Group να ανταγωνιστεί επάξια ξένες επιχειρήσεις του εν λόγω κλάδου. Ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να σχεδιάζει ένα νέο catamaran, αλλά και ένα speedboat. Σημαντική στο πρότζεκτ είναι η συμβολή του αδερφού του Σάββα Παπαδόπουλου, Αλέξανδρου, στο τεχνικό κομμάτι και στη σύνδεση με το θαλάσσιο στοιχείο.


Επένδυση άνω των 5 εκατ. σε νέα παραγωγική μονάδα
Το 2026 όμως θα είναι έτος και άλλων μεγάλων αλλαγών. Η εταιρεία, που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, διαπίστωνε τα τελευταία χρόνια πως ασφυκτιούσε στη μονάδα της των 4.000 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ) στη Σίνδο. Έτσι, προχώρησε στην αγορά μιας έκτασης 31 στρεμμάτων προς τη Χαλάστρα και άρχισε να σχεδιάζει την επένδυση για τις νέες της εγκαταστάσεις, που θα ανέρχονται συνολικά σε 13.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 11.500 τ.μ. θα είναι παραγωγή και αποθήκες και τα 2.000 τ.μ. γραφεία και εκθεσιακός χώρος. Η νέα μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2026, με το 90% να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι, ενώ θα οδηγήσει στον τριπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας.

Η PAP Group όμως δεν φεύγει από τη ΒΙΠΕΘ, καθώς στην εκεί μονάδα στήνει αυτό το διάστημα μια αυτόματη γραμμή ηλεκτροστατικής βαφής για μέταλλα, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τη βεντάλια των δραστηριοτήτων της και πετυχαίνοντας την καθετοποίησή της. Κάπως έτσι, μεταφέρει την παραγωγή και επεξεργασία γυαλιών ασφαλείας, όπως επίσης και την παραγωγή και επεξεργασία αλουμινίου στη Χαλάστρα, μαζί με τους αποθηκευτικούς χώρους-logistics, ενώ στη ΒΙΠΕΘ φτιάχνει το βαφείο της.
Τα επενδυτικά της πλάνα όμως δεν σταματούν εκεί, αφού μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρώσει στη Γλυφάδα ένα showroom 700 τ.μ. με κάψουλες υπό το brand ARCA -ένα ακόμα επεκτατικό βήμα- όπου θα υπάρχει μια κατοικήσιμη κάψουλα και άλλες τρεις, εντός των οποίων θα εκτίθενται προϊόντα της εταιρείας.

Πηγή: Voria.gr

