ΘέμαΤοπικά

Οι ΔΕΥΑ της Ελλάδας στη Σίνδο!

Εξωστρέφεια και δυναμική από τον δήμο Δέλτα και την ΔΕΥΑΔΔ

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση έγινε στη Σίνδο με τον δήμαρχος Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη, να φιλοξενούν τα μέλη της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των μελών της ΕΔΕΥΑ που είχε ως βασικό θέμα το μέλλον των Δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και  το πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027.

Μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν στον τόπο μας, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυροπόλεως Βαρνάβας, πολλοί δήμαρχοι και μέλη της αυτοδιοίκησης σε μια κίνηση εξωστρέφειας του δήμου Δέλτα που ανοίγει τους ορίζοντες και τις συνεργασίες του. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΔΕΥΑΔΔ η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη μόνο για το τεράστιο χρέος της, έφτασε στο σημείο να διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και να δείχνει ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να είναι ο οργανισμός με το κοινωνικό πρόσωπο που θέλουν οι πολίτες και απαιτεί ο πολύτιμος πόρος τον οποίο διαχειρίζεται.

«Οι  ΔΕΥΑ είναι ο θεσμός που αγκαλιάζει την Περιφέρεια» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και συμπλήρωσε: «Είμαστε μεροληπτικοί υπέρ των μικρών δήμων και των μικρών περιοχών και μαχόμαστε για την ανάπτυξη τους».

Την έναρξη της συνεδρίασης ευλόγησε  ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της Ένωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης των ΔΕΥΑ για τη διασφάλιση της παροχής του πολυτιμότερου αγαθού για τον πληθυσμό,  του νερού.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης καλωσόρισε τα μέλη της ΕΔΕΥΑ στη Σίνδο τονίζοντας ότι είναι «μεγάλη χαρά και τιμή για τον ίδιο που αυτή η συνεδρίαση γίνεται στο δήμο Δέλτα έναν δήμο με πολλές προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης με την κατασκευή υποδομών σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης που θα σημάνουν την αλλαγή σελίδας στην ποιότητα του πόσιμου νερού και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων αποχέτευσης».

Ο κ. Ιωαννίδης εξήρε το έργο της ΕΔΕΥΑ υπογραμμίζοντας ότι «ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο μπαίνουν  μπροστά και διεκδικεί αποτελεσματικά την ορθή λειτουργία των δικτύων και των βιολογικών καθαρισμών των περιοχών τους, απαλλάσσοντας τις τοπικές κοινωνίες από σειρά περιβαλλοντικών προβλημάτων».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης καλωσορίζοντας τα μέλη της ΕΔΕΥΑ αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή του δήμου και της ΔΕΥΑΔΔ να φιλοξενεί στη Σίνδο αυτήν την ετήσια συνεδρίαση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μεγάλη μας τιμή να γίνεται η συνεδρίαση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας στο Δήμο Δέλτα» και συνέχισε τονίζοντας το γεγονός ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ υπάρχουν τόσο ισχυρές προσωπικότητες. «Η ΔΕΥΑΔΔ ως μέλος της ΕΔΕΥΑ έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του δήμου Δέλτα. Με σχέδιο και συγκεκριμένα  βήματα εκπονούμε την σταδιακή αλλαγή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το δήμο με σκοπό την βέλτιστη παροχή νερού στους δημότες μας» σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρος Σταματάκης στην τοποθέτηση του.

Στη συνεδρίαση μίλησαν επίσης ο Απόστολος Καλογιάννης Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχος Λάρισας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βισάλτιας και  δήμαρχος Αθανάσιος ο Σπύρος Σταματόπουλος δήμαρχος Σικυωνίων, Μασλαρινός ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Αστέριος Μπουσνάκης, ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑ Πυλαίας Χορτιάτη Νικόλαος Χατζηαντωνίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Στέργιος Διαμαντής, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Ωραιοκάστρου Εύη Κυριακίδου Βέσκου και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Χαλκηδόνας Κώστας Ντράχας.

Επίσης στην συνεδρίαση έδωσαν το παρόν  ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γiώργος Κυριακίδης, η  Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Χρύσα Γεωργιάδου, ο Aντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης, η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δέλτα Παρασκευή Ελευθεριάδου ο Αντιδήμαρχος Χαλάστρας Αχιλλέας Χαντές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Λουμπούτης, ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Αντώνης Αντωνιάδης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Κωνσταντίνος Δουσδαμπάνης και το μέλος  της ΔΕΥΑΔΔ Σοφία Καραπαύλου.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης  ξενάγησαν τους φιλοξενούμενους  δημάρχους και τα μέλη της ΕΔΕΥΑ στο Δέλτα του Αξιού και τους έδειξαν τις ομορφιές του τόπου προκαλώντας τον ενθουσιασμό των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια οι οικοδεσπότες παρέθεσαν γεύμα εργασίας στους φιλοξενούμενους στις «καλύβες» της Χαλάστρας,

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.