ΘέμαΤοπικά

«Να πάμε τον τόπο ένα βήμα μπροστά»

Ο Κώστας Λουμπούτης ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα δημοτικού συμβούλου και πολύ γρήγορα ανέλαβε ακόμα περισσότερες ευθύνες ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα. Ο ίδιος μιλά για τις πρώτες του εντυπώσεις και θέτει στόχους για το επόμενο διάστημα.

Συνέντευξη: Θοδ. Παπαδόπουλος

– Βρέθηκες ξαφνικά στο δημοτικό συμβούλιο, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα αρνητική. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι σήμερα από την παρουσία σου;

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, να αναλάβω τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα,  σε μια περίοδο που συνεχίζεται η λήψη σημαντικών αποφάσεων για τον τόπο μέσω τηλεδιασκέψεων εξαιτίας της πανδημίας και των απαγορεύσεων που αυτή επιβάλλει. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια τόσο από τον ίδιο τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους όσο και από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όλων των παρατάξεων να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα και να ανταποκριθούν με συνέπεια και σοβαρότητα στις απαιτήσεις. Οι εντυπώσεις μου είναι απόλυτα θετικές καθώς αφενός όλοι οι συνάδερφοι με στήριξαν στα νέα μου καθήκοντα και αφετέρου διαπίστωσα με πολύ χαρά ότι όλοι μας,  έχουμε την απαιτούμενη  εξοικείωση με την τεχνολογία  για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ως σώμα σε κάθε συνεδρίαση. Οι διαφωνίες που αποτυπώνονται στις συνεδριάσεις  ανήκουν στο φάσμα του γόνιμου διαλόγου μεταξύ των συμβούλων.

– Πλέον έχεις αναλάβει καθήκοντα προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ποιο είναι το στίγμα που θέλεις να δώσεις στο διάστημα που θα διαρκέσει η θητεία σου?

Είμαι και θα συνεχίσω να είμαι πρόεδρος όλων των παρατάξεων προκειμένου να καταφέρουμε  μαζί με τον δήμαρχο Δέλτα και τους συναδέρφους μου να πάμε τον τόπο ένα βήμα μπροστά. Είναι ανάγκη να ψηφίσουμε αποφάσεις που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του Δήμου Δέλτα.  Κατά τα άλλα η φιλοδοξία μου δεν συνίσταται στο να αφήσω κάποιο στίγμα αλλά να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να είμαι απόλυτα επαρκής υπηρετώντας τη θητεία μου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα.

– Ο δήμος Δέλτα έχει αρκετά προβλήματα και παράλληλα και δυνατότητες. Ποια θεωρείς εσύ τα μεγαλύτερα προβλήματα και πως πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει η παρούσα διοίκηση στην επίλυση τους;

Ο δήμος Δέλτα πράγματι έχει προβλήματα που χρονίζουν και απαιτούν λύσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και στις εννιά κοινότητες. Η διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, έχει αντιληφθεί τον τρόπο επίλυσης όλων των καυτών ζητημάτων που αφορούν κυρίως στην κοινωνία του Δήμου μας, που πάντα είναι τα σημαντικότερα καθώς είναι στην κορυφή της ατζέντας του δημάρχου και των αντιδημάρχων  και έχει τις λύσεις για κάθε ένα από αυτά. Δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού και οι δυστοκίες που προκάλεσε στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών ίσως να καθυστέρηση την υλοποίηση κάποιων ζητημάτων. Ωστόσο παρά τα όποια εμπόδια γίνεται σκληρή δουλειά και πολλά από τα ζητήματα επιλύονται ακόμη και τώρα.

– Ποιος είναι ο δικός σου προσωπικός στόχος μέσα από την παρουσία σου στο δημοτικό συμβούλιο και τι πρέπει να περιμένουν οι δημότες από την διοίκηση Ιωαννίδη;

Ο δικός μου ο στόχος είναι ίδιος με αυτόν της διοίκησης του δήμου Δέλτα. Να λυθούν όσα περισσότερα προβλήματα γίνεται και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Οι δημότες εμπιστεύτηκαν τον Γιάννη Ιωαννίδη για την διοίκηση του δήμου ως μια σοβαρή πρόταση για την Επανεκκίνηση του Δήμου Δέλτα. Αυτό δεν αλλάζει και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Καλώ τους πολίτες να μην κάνουν εκπτώσεις στις προσδοκίες τους διότι είμαι πεπεισμένος ότι η διοίκηση αυτή θα κάνει όλες τις δεσμεύσεις της πράξη ακόμη και αν γίνονται με πιο αργούς ρυθμούς λόγω αντικειμενικών δυσκολιών από ότι όλοι μας επιθυμούμε!

*Από την έντυπη έκδοση της Delta press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.