ΘέμαΤοπικά

Μονάδα MΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πώς εγκρίθηκε η εγκατάσταση (Έγγραφο)

Η υπόθεση της μονάδας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ που βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από τον οικισμό της Σίνδου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Συγκεκριμένα η νέα μονάδα της Μυτιληναίος ΑΕ για ανάκτηση χαλκού και ψευδαργύρου από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενείς πρώτες ύλες, θα εγκατασταθεί στο ο.τ. 58, συνολικού εμβαδού 19.232,16 τ.μ., της και θα λειτουργεί 24 ώρες/24ωρο και 250 ημέρες/χρόνο και θα είναι προσανατολισμένη στην παραγωγή των ως άνω μετάλλων (χαλκός, ψευδάργυρος) από δευτερογενείς πηγές και όχι από την κατεργασία πρωτογενών μεταλλευμάτων.

Παρακάτω η DELTA press παρουσιάζει το έγγραφο της Μητροπολιτικής Επιτροπής που γνωμοδοτεί θετικά ενώ στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται και η αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβούλιου του Δήμου Δέλτα που με απόφασή του Νοέμβριου του 2023 υιοθέτησε την αρνητική γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου της Σίνδου. Η Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας έκρινε κατά πλειοψηφία θετικά ενώ ο κ. Ζέρβας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος, η κ. Αγαθαγγελίδου Ανατολή, τακτικό μέλος, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν, λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Δέλτα και το γεγονός ότι
υπάρχει συσσώρευση πολλών μονάδων στη συγκεκριμένη περιοχή, ο κ. Γκανούλης Φίλιππος, τακτικό μέλος, δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί με λευκό. Θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά το θέμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ότι χρειάζονται νέες ΒΙ.ΠΕ., μακριά από κατοικημένες περιοχές και ο κ. Χρυσομάλλης Νικόλαος, τακτικό μέλος, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει. Τα λοιπά μέλη της Επιτροπής δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Στη συνέχεια μετά την θετική γνωμοδότηση της Μητροπολιτικής όπως αναφέρεται από δημοσιεύματα ΜΜΕ σχετικών με την ενέργεια “η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής ΑΔΜΘ, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο ΥΠΕΝ, προχώρησε σε έγκριση των Περιβαλλοντικών Ορών για την εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας ανάκτησης Cu & Zn από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά που προτείνεται να εγκατασταθεί στο Ο.Τ. 58 της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου”.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.