Δήμοι - Περιφέρειες

Μανούκα: «Βυθισμένος στο σκοτάδι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Δ. Κορδελιού – Ευόσμου»

Να λύσει άμεσα το πρόβλημα με το φωτισμό στην οδό Καραολή και Δημητρίου καλεί τη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μανούκα.

Η επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» επισημαίνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τους κινδύνους που ενέχει για τους πολίτες, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για «αδυναμία ή ανικανότητα» και την καλεί να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίας Μανούκα:

«Βυθισμένος στο σκοτάδι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Τελικά η φράση “ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου βρίσκεται σε βαθύ σκοτάδι” δεν είναι λεκτική υπερβολή αλλά μια δυσάρεστη πραγματικότητα που αποδεικνύει την αδυναμία ή την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει ακόμη και τα… αυτονόητα. Το διαπιστώνουν καθημερινά οι συνδημότες μας που περπατούν μετά τη δύση του ηλίου στην οδό Καραολή και Δημητρίου από τη συμβολή της με την οδό Ολυμπιάδος και με κατεύθυνση την οδό Αντύπα.

Όπως καταγγέλλουν, για περίπου ένα χιλιόμετρο ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του δήμου μας είναι “βυθισμένος” στο σκοτάδι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και συνάμα επικίνδυνη συνθήκη που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζών και οδηγών, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο της εγκληματικότητας για τους πρώτους και περιορίζει την ορατότητα για τους δεύτερους.

Δυστυχώς, αντί να υπάρξει άμεση αντίδραση και κινητοποίηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση του ζητήματος, εν τούτοις το πρόβλημα παραμένει άλυτο… Λες και κανένας αρμόδιος δεν γνωρίζει ή κανένας δεν έχει ενημερωθεί.

Υπενθυμίζω στη δημοτική αρχή ότι ο δημοτικός φωτισμός εντάσσεται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει κάθε δημοτική αρχή στους δημότες και για τις οποίες εισπράττει τα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπενθυμίζω ακόμη ότι σε περίπτωση τραυματισμού πεζού σε συγκεκριμένο σημείο λόγω έλλειψης ή ανεπάρκειας δημοτικού φωτισμού στοιχειοθετείται αστική και ποινική ευθύνη του δήμου.

Δίχως ίχνος υπερβολής, στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου ζούμε σκοτεινές ημέρες. Τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά…

Καλώ τον Δήμαρχο και τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Λέξη, η οποία όπως αποδεικνύεται τους είναι άγνωστη. Επιτέλους, τα αυτονόητα δεν θα πρέπει να γίνονται αντικείμενα συζήτησης».

Δείτε ακόμη:
Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Το μήνυμα της Μαρίας Μανούκα για την Ημέρα της Γυναίκας

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.