ΘέμαΠολιτική

Καλαφάτης: Ο αναπτυξιακός ρόλος του ΥΜΑΘ και τα 30+ έργα για τη Θεσσαλονίκη (vid)

Για τον αναπτυξιακό ρόλο του ΥΜΑΘ, τις χαμένες ευκαιρίες της Θεσσαλονίκης και τα έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της μίλησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στο Europe 1.

Αρχικά, ο κ. Καλαφάτης σχολίασε την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να βάλει τέλος στην κοινοβουλευτική του πορεία. «Έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας, το πρώτο κριτήριο που βάρυνε τις αποφάσεις του ήταν το εθνικό συμφέρον και το καλό της πατρίδας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε εκτενώς στα «30+ σημαντικά έργα που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη». Μίλησε για τις χαμένες ευκαιρίες για το λιμάνι Θεσσαλονίκης και το «στοίχημα» για την επόμενη ημέρα, την αδικημένη δυτική Θεσσαλονίκη και τον στόχο της ισόρροπης ανάπτυξης της πόλης.

Επίσης, εξήγησε τι συνέβη με τον ακυρωθέντα διαγωνισμό για το παιδιατρικό νοσοκομείο, τονίζοντας ότι το έργο –τη χρηματοδότηση του οποίου έχει αναλάβει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»- δεν ματαιώνεται.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στο «πράσινο δαχτυλίδι» που θα αγκαλιάσει την πόλη, την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων, την άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση επιχειρήσεων στο Καλοχώρι, καθώς και τα γήπεδα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή.

Δείτε όλα όσα είπε ο Σταύρος Καλαφάτης στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά»:
Μπορείτε να βρείτε όλο το αρχείο των συνεντεύξεων της εκπομπής “Μιλάμε Πολιτικά” στο σχετικό κανάλι στο Youtube και στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook.

Δείτε ακόμη:
Δ. Θεσσαλονίκης: Δόθηκε η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.