ΘέμαΠολιτικήΤοπικά

Καλαφάτης: «Ας κάνουμε όλοι μας κάτι περισσότερο για το περιβάλλον»

«Είναι ανάγκη να κάνουμε όλοι μας κάτι περισσότερο για το περιβάλλον, για την προστασία της φύσης και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, κάτι περισσότερο ώστε να οδηγηθούμε πιο γρήγορα μέσα από τα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης σε ΄ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση έχουμε βάλει σε υψηλή προτεραιότητα την περιβαλλοντική πολιτική. Με ορθή επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων, με ανακύκλωση, με επαναχρησιμοποίησή τους, με επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τη σταδιακή μετάβαση στην πράσινη οικονομία.

“Έχουμε μόνο μια Γη”. Αυτό το σύνθημα πρέπει να ακολουθήσουμε που είναι και το σύνθημα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από τον ΟΗΕ. Και αυτό κάνουμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. “Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή”. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, ιδιαίτερα στην ΕΥΑΘ για αυτά που προσφέρει για τη Θεσσαλονίκη και το περιβάλλον», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΕΥΑΘ, εποπτευόμενος φορέας του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον «Κόκκινο Δρόμο» Καλοχωρίου, για τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι ο Τομέας Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, συντόνισε τα εξής, χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργα που αφορούν το Περιβάλλον:

1. «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», με διακριτικό τίτλο ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, επιχορηγήσεις ποσού 40.000€ σε φορείς, με στόχο τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας, την υποστήριξη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και την ενεργό συμμετοχή πολιτών σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

2. «Οργάνωση και Επιχορήγηση Δράσεων Προώθησης της Πράσινης Επιχειρηματικότητας μέσω Καινοτόμων Δράσεων στη Μακεδονία και Θράκη», με διακριτικό τίτλο ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, επιχορηγήσεις ποσού 90.000€ σε φορείς, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω καινοτόμων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον και την ενθάρρυνση της ορθολογικής χρήσης της ενέργειας. 

Επιπλέον, μεριμνά για το συντονισμό φορέων και την επεξεργασία μέτρων που στοχεύουν στην προστασία και ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού κόλπου.

Τέλος, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Benefit,  προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου μέσω αυτοματισμών αντιστάθμισης και στην τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.