ΕλλάδαΘέμα

Καύσωνας: Έξι μέρες με πάνω από 41 βαθμούς από την Πέμπτη!

Καύσωνας με θερμοκρασίες πάνω από τους 41 βαθμούς Κελσίου για έξι συνεχείς ημέρες έρχεται από την προσεχή Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η θερμοκρασία ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ με μια μόνο ματιά!

Φίλες και φίλοι! Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου, ανεβάζοντας μία φωτογραφία… φωτιά!

Σε αυτήν βλέπουμε τη θερμοκρασία να παίρνει την ανηφόρα από την Τετάρτη 19/7, ημέρα κατά την οποία η μέση θερμοκρασία στη χώρα θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Την επόμενη ημέρα, ο υδράργυρος θα ανέβει στους 41 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, θα παραμείνει και τις επόμενες πέντε ημέρες πάνω από τους 41, φτάνοντας ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μετεωρολόγος διευκρινίζει ότι στους κλειστούς κάμπους η θερμοκρασία μπορεί να παρουσιαστεί αυξημένη κατά 1-2 βαθμούς, ενώ στα ορεινά από τα 500 μέτρα υψόμετρο 4-8 βαθμούς χαμηλότερη και στα νησιά 3-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε πως θα κινηθεί ο καύσωνας, σύμφωνα με το μετεώγραμμα του Σάκη Αρναούτογλου:

Δείτε ακόμη:
Σίνδος: Στους 40,6 βαθμούς η θερμοκρασία – Τέταρτη στην Κ. Μακεδονία!

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.