Αθλητικά

Καμπανιακός: Από 1964 στο 1975 και στη νέα χρυσή σελίδα

Ο Καμπανιακός έγραψε ιστορία, κατακτώντας και μαθηματικά το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Με αφορμή τη σπουδαία επιτυχία, ο Κώστας Τσιότσκας προχώρησε έκανε μία ιστορική αναδρομή στην πορεία της ομάδας της Χαλάστρας, από το 1964 μέχρι και σήμερα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

Το μεγαλείο σου Καμπανιακέ τελειωμό δεν έχει!!!!!!

Μέχρι σήμερα 19-4-2023 και ώρα 16:00 η ιστορία του Καμπανιακού ήταν όπως αναφέρεται στο βιβλίο «ΧΑΛΑΣΤΡΙΝΟ ΛΕΞΙΚΟ» η παρακάτω. Από ώρα 18:00 η αγαπημένη μας ομάδα, μετά την νίκη στο Ορφάνι με σκορ 4-0 γράφει νέες σελίδες δόξας, αφού στέφεται και τυπικά πρωταθλήτρια στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο. Ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές και στη διοίκηση της Ομάδας.

Καμπανιακός: αθλητικός σύλλογος της Χαλάστρας. Ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1964 μετά από συγχώνευση της “Α.Ε.Χ” και του “ΟΛΥΜΠΟΥ” και με ανάδοχο το Χάρη Θεοχαρίδη. Πρώτος Πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο Αστέριος Παπαγιάννης και το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι το έδωσε με τον “Μέγα Αλέξανδρο” Βεροίας στις 4-5-1964 ημέρα Πάσχα (4-1). Στο παιχνίδι αυτό αγωνίστηκαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Κηπουρός Αλέκος, Σούρβας Στέλιος, Καμανάς Γιάννης, Ζαπατέτας Δημήτριος, Αραμπατζής Λεωνίδας, Κούσης Βασίλης, Οικονόμου Χαρίτος, Οικονόμου Τάκης, Κελπέκης Τάκης, Μάνιος Μανόλης, Μπατσιόλας Φίλιππος, (Κουλούσης  Αθανάσιος). Τα τέρματα τα πέτυχαν, Κελπέκης (3), Μάνιος και διαιτητής ήταν ο Στέλιος Μαντόπουλος

Ιστορικότερη ημερομηνία για το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν η 2-6-75, τότε  που στην Έδεσσα νικώντας την ομάδα των Γρεβενών στα πέναλτι ανέβηκε στη Β’ εθνική. Άλλη εξίσου σημαντική ημερομηνία είναι και η 1-12-1976 που στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας συναντήθηκε στη Χαλάστρα με τον Παναθηναϊκό και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ελέω διαιτητή Τσανακλίδη.

Από το 1977, που υποβιβάστηκε από τη Β’ εθνική, αγωνίζεται κατά περιόδους στην Α1 της Ε.Π.Σ.Μ  και στη Δ’ εθνική κατηγορία και από την περίοδο 2013-14 έως το 2018 στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Σήμερα αγωνίζεται και πάλι στη Γ’ Εθνική.

Τα υπόλοιπα τμήματα

Εκτός από το τμήμα ποδοσφαίρου, ο “Καμπανιακός” μέχρι πριν λίγα χρόνια, διατηρούσε και παλαιστικό τμήμα από όπου βγήκαν ονομαστοί παλαιστές, με πρώτο το Γιώργο Γουγούλα που βγήκε πολλές φορές πρώτος στην Ελλάδα και αγωνίστηκε και στην εθνική ομάδα. Τέλος, το Σεπτέμβριο του 1980, ο γράφων δημιούργησε τα τμήματα βόλεϊ και μπάσκετ. Μεγαλύτερη στιγμή για το  βόλεϊ ήταν όταν την περίοδο 1995-96 το ανδρικό τμήμα ανέβηκε στη Β’ εθνική. Το πρώτο παιχνίδι του βόλεϊ έγινε στις 19-12-80  με αντίπαλο το “Φίλιππο” Θεσσαλονίκης 0-3 (9-15,6-15,10-15), στο γήπεδο γυμνασίου Χαριλάου. Για την ιστορία σ’ αυτό το παιχνίδι έπαιξαν: Μητρόπουλος Αντώνης(αρχηγός), Χαγιάρης Γιάννης, Παπαπέτρου Δημήτριος, Μητρόπουλος Κώστας, Μπάρμπας Ευάγγελος, Γκούμας Αναστάσιος, Χρηστίδης Γιώργος, Σιαπκάρης Σωτήριος, Κουτρούτσιος Ευάγγελος, Κωσταντάκος Ηλίας, Μερτζάνης Γιώργιος, Σιούτας Ευάγγελος. Στη περίοδο 1986-87 το ανδρικό τμήμα ανέβηκε στη Γ’ Εθνική και από το 1996 έως το 2002 στη Β’ εθνική όπου και υποβιβάστηκε. Το 2005 ξαναϋποβιβάστηκε στην Α’ τοπική και μετά από δυο χρόνια διαλύθηκε.

Το 1983 δημιουργήθηκε στο τμήμα βόλεϊ και γυναικεία ομάδα, η οποία έδωσε το πρώτο παιχνίδι με τη “Δόξα”, στο γήπεδο της Ξηροκρήνης, όπου και έχασε με 3-1. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν σ’ αυτό το παιχνίδι ήταν: Πάσιου Ρίτσα, Καμανά Θωμαή, Βογιατζή Μόρφω, Δούκα Υπαπαντή, Ζήση Θωμαή, Νταλιγκάρη Κατερίνα, Μπατσόλα Κατερίνα, Γαλατά Αφρούλα, Μητροπούλου Αθηνά, Κουιμτζή Ελένη Μιχοπούλου Κατερίνα. Σήμερα η ανδρική ομάδα δεν υπάρχει και η γυναικεία ομάδα αγωνίζεται στην  Α’ κατηγορία της Ε.ΠΕ.Σ.Θ. Το 2013 λόγω των συνεχών προβλημάτων στην εν γένει λειτουργία του συλλόγου δημιουργήθηκε ο σύλλογος Α.Σ Καμπανιακός με σκοπό σιγά-σιγά να απορροφήσει όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλεϊ.

Επίσης το πρώτο παιχνίδι του μπάσκετ  έγινε στις 19-8-81, στο ανοικτό γήπεδο του Καμπανακού, με τα ”Κύμινα” (56-35). Στο παρθενικό  αυτό παιχνίδι έπαιξαν οι αθλητές: Παράσχος Χρήστος, Μουρμούρας Αλέκος, Χαγιάρης Γιάννης, Μπέμπης Τρύφων, Μπάρμπας Βαγγέλης, Κούσης Δημήτρης, Μπέγκας Δημήτρης, Ταντσιόπουλος Θωμάς, Δόγρανλης Θωμάς. Διαιτητής  του αγώνα ήταν η Διαμάντω Αναγνώστου και σημειωτής ο υπογράφων.

Σήμερα πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Θωμάς Μουρμούρας.

Δείτε ακόμη:
Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Καμπανιακός!

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.