ΕλλάδαΘέμαΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤοπικά

Η PCA εγκαινίασε το νέο της showroom στη Σίνδο (vid, pics)

Στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη επενδύει η PCA, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό συστημάτων για γυάλινες εφαρμογές και βασίζει την επιτυχία της στη φιλοσοφία του Research and Development (R&D).

H PCA, που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθε εφαρμογή γυαλιού, στοχεύοντας στην κάλυψη του συνόλου των αναγκών ενός κατασκευαστικού project, προσέθεσε έναν ακόμη κρίκο στην ανάπτυξη της, εγκαινιάζοντας το νέο showroom της και γιορτάζοντας, παράλληλα, τα 15 χρόνια ζωής της, κατά τη διάρκεια των οποίων ακολουθεί δυναμικούς, ετήσιους, ρυθμούς ανάπτυξης.

Το νέο showroom της PCA, που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Σίνδου και εκτείνεται σε 200 τμ. είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν πλήθος συνεργατών της προκειμένου να δουν όλες τις σειρές των προϊόντων της. Η επένδυση για την κατασκευή του showroom, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, άγγιξε περί τις 500.000 ευρώ και εντάσσεται στις επενδύσεις της εταιρείας την τελευταία διετία, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην εισαγωγή στο portfolio της PCA τεσσάρων brands υψηλών προδιαγραφών. Ο λόγος για τη Sparke, που αφορά στο χώρο των ειδών υγιεινής, την Premium, που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στο κομμάτι του interior design, τη Minimal στα κουφώματα και την Terrace στη δημιουργία του αίθριου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας της η PCA, που ανήκει στον όμιλο Pap Group, ο οποίος διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στην επεξεργασία γυαλιού, ακολουθεί το μότο «Build smart. Build different» υλοποιώντας εκτός και εντός των ελληνικών τειχών έργα υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, μεταξύ άλλων έχει «ντύσει» με τα προϊόντα της ξενοδοχεία, όσο και κυβερνητικά κτήρια στο εξωτερικό.

Επενδύοντας στην εξωστρέφεια

Για την PCA κλειδί της επιτυχίας της αποτέλεσε η επιλογή της δυναμικής εξωστρέφειας καθώς δημιουργήθηκε λίγα χρόνια πριν από το ξέσπασμα της δεκαετούς κρίσης, που απαιτούσε λύσεις διαφυγής ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες. Η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2008, άνοιξε τα φτερά της εκτός των ελληνικών τοίχων, εξάγοντας το 75% των προϊόντων της στο εξωτερικό.

«Είναι κρίσιμο να αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου στις νέες εξελίξεις, ειδικά όταν είσαι νέος επιχειρηματίας και ξεκινάς μια επιχείρηση σχεδόν από το μηδέν. Η απόφαση, που αποτέλεσε, τελικά, μονόδρομο, για εξωστρέφεια, ήταν το ασφαλές εφαλτήριο της PCA για να αναπτυχθεί, να προχωρήσει σε επενδύσεις, να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της με νέα brands» ανέφερε ο CEO και δημιουργός της, Σάββας Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των εγκαινίων.

Σήμερα η PCA, εξάγει στις πέντε ηπείρους, από τον Καναδά μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και δεν σταματά να προχωρά σε συνεργασίες τοποθετώντας την στη διεθνή, επιχειρηματική, κοινότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως εντός Μαΐου θα αποκτήσει το πρώτο της υποκατάστημα, μέσω franchising, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία. Πρόκειται για ένα showroom, 250 τμ που θα λειτουργήσει στη Βουδαπέστη.  Την ίδια ώρα,  τρέχει και η νεόκοπη PCA Kuwait, μέσω joint venture, με τοπικό συνεργάτη. Η επιλογή της χώρας έγινε καθώς η Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία έχει ιδιαίτερα δυναμική παρουσία τόσο στο Koυβέιτ, όσο και ευρύτερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η εκδήλωση των εγκαινίων

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, που ακολούθησε πάρτι για τα 15 χρόνια της PCA, παρευρέθηκε πλήθος επισήμων αλλά και συνεργατών της εταιρείας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Θόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης ΝΔ , Κωνσταντίνος Γιουτίκας, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σίμος Διαμαντίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Αναστάσιος Πολυζωΐδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης  και ο Πάνος Καραντασιάδης, General Manager της PCA.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.