ΕλλάδαΘέμαΤοπικά

Για δάνειο 15.000 ευρώ οικογένεια από τη Σίνδο κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο – Κινητοποίηση από Σωματεία

Το φάσμα της άμεσης έξωσης μέσω πλειστηριασμού αντιμετωπίζει μια τετραμελής οικογένεια που μένει σε διαμέρισμα 65τμ. στην περιοχή της Σίνδου, καθώς αδυνατεί να εξυπηρετήσει το στεγαστικό δάνειο που εξέλαβε ύψους 15.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό μέλη συνδικαλιστικών σωματείων πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Δικηγόρων, Λίνα Χατζηκυριακού, «η οικογένεια από τη Σίνδο, απειλείται με πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για μια οφειλή στεγαστικού δανείου ύψους 15.000 ευρώ, το οποίο μετά από κάποια χρόνια σταμάτησε να εξυπηρετεί, καθώς τόσο η μητέρα, όσο και ο πατέρας έμειναν χωρίς δουλειά».

Σήμερα, το ποσό με τους τόκους έχει φτάσει στα 36.000 ευρώ και έχει περάσει σε εισπρακτική εταιρεία, η οποία φέρεται να αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση εάν δεν καταβληθεί εφάπαξ τουλάχιστον το αρχικό ποσό (ήτοι 15.000 ευρώ).

«Γι’ αυτό ήρθαμε σήμερα εδώ προκειμένου να ζητήσουμε ρύθμιση στο πλαίσιο των ποσών που μπορεί να καταβάλει η οικογένεια», πρόσθεσε η κα. Χατζηκυριακού.

«Η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα»

«Άλλη μια οικογένεια βρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι σε funds και μια μαθήτρια που ανήκει στην Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο» τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, Δήμητρα Τραγάκη, προσθέτοντας πως «εμείς ως εκπαιδευτικοί θα στηρίξουμε την οικογένεια και θα αντιδράσουμε όσο μπορούμε περισσότερο, προκειμένου να μη χαθεί η κατοικία».

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας που θέλει να νοιάζεται για τους μαθητές να παρέμβει άμεσα τόσο προς την εταιρεία, όσο και προς την τράπεζα, ώστε να δοθεί μία λύση και η οικογένεια να μη βρεθεί στον δρόμο» συμπλήρωσε η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ.

«Την Τετάρτη βγαίνει σε πλειστηριασμό η κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας και εμείς είμαστε εδώ για να την αποτρέψουμε. Στο παρελθόν όπου υπήρχε κινητοποίηση, οι πλειστηριασμοί σταμάτησαν και έτσι θα συνεχίσουμε» υπογράμμισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας.

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε ακόμη:
Κοινωνικό Παντοπωλείο: Εκδήλωση για παιδιά στα Διαβατά

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.