ΘέμαΤοπικά

Επιτέλους! Λύση για το νερό στον Αξιό!

Μετά το ταξίδι αντιπροσωπείας του δήμου Δέλτα την οποία αποτελούσαν ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης και ο γραμματέας του δήμου Τάκης Τερζίδης στην πρωτεύουσα για σειρά συναντήσεων, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών για τις περιοχές του Αξιού, οι οποίες ζούνε την απίστευτη ταλαιπωρία, επιβάρυνση και υποβάθμιση με την σημερινή κατάσταση της μη δυνατότητας να έχουν στα σπίτια τους καθαρό πόσιμο νερό. Αν και λίγα χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, τα Κύμινα, τα Μάλγαρα και η Βραχιά δεν έχουν το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης σε καθαρό νερό και μόλις τώρα μετά από πολλά χρόνια έρχεται η ώρα να αλλάξει αυτό. Για αυτή την τεράστια εξέλιξη ενημέρωσε τους πολίτες η διοίκηση του δήμου Δέλτα με σημερινό δελτίο Τύπου στο οποίο περιγράφει τον δρόμο της υλοποίησης αυτού του τεράστιου από κάθε πλευρά έργου. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

“Μια ισχυρή και δίκαιη απαίτηση της δημοτικής ενότητας Αξιού και του συνόλου του Δήμου, γίνεται πραγματικότητα από τη νέα διοίκηση του Δήμου Δέλτα και του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη. Κατατέθηκε η πρόταση μας (μελέτες, σχέδιο, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μέθοδος), από τον Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΔ Σ.Σταματάκη, στο Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.(Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), για το έργο της δημιουργίας δικτύου υδροδότησης με καθαρό πόσιμο νερό των περιοχών Κυμίνων-Μαλγάρων-Βραχιάς, ύψους 5.863.000 ευρώ. Μετά την κατάθεση του, ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Γ.Ζερβό Ειδικό Γραμματέα Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής ο οποίος παρακολουθεί την ένταξη των προτάσεων. Το έργο αναμένεται να ενταχθεί πριν το τέλος του χρόνου και η υλοποίηση του να ξεκινήσει άμεσα. Παράλληλα κατατίθεται στο πρόγραμμα Α.Τρίτσης στην πρόσκληση ΑΤ01, πρόταση ύψους 9.963.000 ευρώ, που αφορά υποδομές ύδρευσης και ειδικότερα, την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Χαλάστρας –Αξιού. Όλα τα συγκεκριμένα βήματα και στάδια, (ένταξης = έναρξης έργου-υλοποίησης και ολοκλήρωσης), θα παρουσιαστούν – αναλυθούν –συζητηθούν, με όλες τις λεπτομέρειες και βήματα, με όλους τους πολίτες των περιοχών Κυμίνων-Μαλγάρων-Βραχιάς, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το ξεκινήσαμε. Με Ανοιχτή Συνέλευση και Ανοιχτό Δημόσιο Διάλογο, σε δημόσιο χώρο, με όλους τους κανόνες και συνθήκες ασφάλειας λόγω των περιοριστικών συνθηκών που ισχύουν. Φροντίστε όλοι να παραμείνετε υγιείς, ώστε όλοι μαζί να συζητήσουμε τις εξελίξεις και όλοι μαζί να απολαύσουμε τα αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής. Αγωνιζόμαστε και ευελπιστούμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τον ταχύτερο τρόπο, γιατί είναι πάρα πολλά τα χρόνια που οι πολίτες της περιοχής στερήθηκαν το αυτονόητο δικαίωμα του καθενός, την πρόσβαση, σε καθαρό πόσιμο νερό”.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.