ΘέμαΤοπικά

Επαναδημοπράτηση για το Λύκειο Διαβατών και το Παλαιό Δημοτικό Σίνδου

Ο κ. Γλώσσης τονίζει την έλλειψη προσωπικού και παράλληλα αναφέρεται στην λύση που έχει βρεθεί για να ξεπεραστεί το πρόβλημα

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Δέλτα κ. Γιώργος Γλώσσης μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν στα τεχνικά έργα του δήμου μετά από ερώτηση της DELTA press σχετικά με όλα αυτά. Ο κ. Γλώσσης τονίζει την έλλειψη προσωπικού και παράλληλα αναφέρεται στην λύση που έχει βρεθεί για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και έχει να κάνει με την σύναψη συνεργασίας(προγραμματική σύμβαση) με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη των τμημάτων τόσο της πολεοδομίας, όσο και του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Παρακάτω η τοποθέτηση του κ. Γλώσση:

«Με την ευκαιρία της υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη των τμημάτων τόσο της πολεοδομίας, όσο και του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, θα ήθελα να αναφερθώ στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δήμος και εγώ προσωπικά ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Έργων και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στους δημότες μας όλα τα έργα που έχουν σχεδιαστεί και ψηφιστεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Σε αυτήν την προσπάθεια το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα αφορούσε την υποστελέχωση  των αρμόδιων υπηρεσιών. Με τρεις εναπομείναντες μηχανικούς όχι να παραδώσουμε, ούτε να μελετήσουμε τα έργα  μας δεν μπορούσαμε.

Πάραυτα, ξεπερνώντας εαυτόν η Τεχνική Υπηρεσία κατάφερε και υλοποίησε μια σειρά έργων τα οποία παραδόθηκαν στους δημότες μας.

Έργα όπως:

  • Βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού από στροφή Ανατολικού-Ανατολικό Δήμου Δέλτα. Ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 880.000€.
  • Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού αναδασμού Χαλάστρας από τη θέση ΝΑΤΟ ΙΙΙ έως Δυτικό Αντλιοστάσιο. Ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 980.000€, το οποίο υλοποιήθηκε με προσωπικό μου «εντέλλεσθε».
  • Ηλεκτροφωτισμός  στην περιοχή Τ.Ε.Ι.- Διαμόρφωση οδού Ανδρέα Παπανδρέου της ΔΚ Σίνδου (είσοδος ΤΕΙ). Ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 190.000€ το οποίο υλοποιήθηκε με προσωπικό μου «εντέλλεσθε».

Μια σειρά άλλων έργων βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης,  όπως για παράδειγμα

  • η Ασφαλτόστρωση τμήματος της ΕΠΟ 5 και τμημάτων του οδικού δικτύου των Δημοτικών Κοινοτήτων Χαλάστρας–Κυμίνων – Ν. Μαλγάρων, ύψους 400.000€ που συμβατικοποιήθηκε
  • η Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην Δ.Κ. Χαλάστρας, ύψους 600.000€ που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.
  • Η Αποκατάσταση φθορών Ασφαλτοστρωμένων οδών Δήμου Δέλτα, ύψους 2.400.000€ που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.
  • Η κατασκευή έργων υποδομής στην επέκταση Ν. Μαγνησίας και Διαβατών, ύψους 1.230.000€ που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Υπάρχει όμως και σειρά έργων τα οποία δημοπρατήθηκαν  και των οποίων η υλοποίηση είτε σταμάτησε, είτε δεν ξεκίνησε ποτέ. 

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Ανέγερση Λυκείου Διαβατών. Ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 3.500.000€, που δεν ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη διοίκηση, που οι δικαστικές διαμάχες το καθυστέρησαν σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν υπάρχει ανάδοχος για να το συνεχίσει και που οδηγείται σε  επεναδημοπράτηση για την ολοκλήρωσή του.

  • Στην ίδια κατηγορία και το έργο της Ανακατασκευής- Αναπαλαίωσης του παραδοσιακού δημοτικού σχολείου στη Σίνδο και η μετατροπή του σε νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, ένα έργο ύψους 1.750.000€  που δεν ξεκίνησε ποτέ,  που οι προσφυγές στην δικαιοσύνη το καθυστέρησαν σε τέτοιο βαθμό, που απαιτείται η επαναδημοπράτησή του για την συνέχισή του.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό κάθε έργο αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. Θέλει στοχευμένες ενέργειες από την αρχή μέχρι και την παράδοσή του. Κάθε έργο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.

Η Τεχνική Υπηρεσία με τα λιγοστά μέσα και τους υπαλλήλους που διαθέτει ανταποκρίνεται στο μέτρο του δυνατού στις υποχρεώσεις της.

Πιστεύουμε πλέον ότι η υλοποίηση της προγραμματικής με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης θα βγάλει την υπηρεσία από τη  δυσχερή θέση στην οποία είχε περιέλθει και θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.

Λύσαμε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα και συνεχίζουμε.

Βούλησή μας, είναι να προχωρήσει η εκτέλεση  όλων των έργων και σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε καθημερινά».

*Όπως δημοσιεύτηκε στην έντυπη Delta press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.