ΘέμαΤοπικά

Ελευθεριάδου: «Μια γυναίκα δήμαρχος μπορεί να νοικοκυρέψει έναν Δήμο»

Για την έως τώρα θητεία της διοίκησης του Δήμου Δέλτα, τις δράσεις της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας, το δύσκολο χειμώνα που έρχεται και το ρόλο των γυναικών στην αυτοδιοίκηση μίλησε στην DELTA Press η Βούλα Ελευθεριάδου.

Αναφερόμενη στα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Δέλτα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων δημοτών, ενόψει χειμώνα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας σημείωσε: «Από την αρχή της διοίκησης του κ. Ιωαννίδη και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία, αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα. Θα αγωνιστούμε με όλα τα στελέχη της αντιδημαρχίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προκειμένου να ενισχύσουμε τις –δυστυχώς ολοένα και περισσότερες- οικογένειες του δήμου μας που έχουν ανάγκη. Παρέχουμε τρόφιμα, είδη υγιεινής και σχολικά, με στόχο να στηρίξουμε πολύτεκνες οικογένειες, ευπαθείς ομάδες, ανέργους και ευάλωτους συμπολίτες μας».

Κοινωνικό Ιατρείο

Παράλληλα, η κ. Ελευθεριάδου αναφέρθηκε στην επικείμενη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, η οποία έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Λόγω των θερινών αδειών, οι γιατροί δεν μπορούσαν να στελεχώσουν το ιατρείο εν μέσω καλοκαιριού. Αυτό θα συμβεί μέσα στο Σεπτέμβριο και το Κοινωνικό Ιατρείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο ξύλινο Ιατροκοινωνικό Κέντρο της Σίνδου, σε πρώτη φάση με δύο παθολόγους και έναν ορθοπεδικό. Ο προγραμματισμός μας προβλέπει να προστεθούν μελλοντικά παιδίατρος και κάποιες ακόμη ειδικότητες γιατρών, όπως καρδιολόγος και ΩΡΛ», σημείωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Αναφορικά με το στόχο της λειτουργίας κινητής μονάδας, είπε: «Περιμένουμε να ανοίξει το σχετικό πρόγραμμα, για να πάρουμε κινητή μονάδα στο Δήμο Δέλτα. Τους προηγούμενους μήνες, είχαμε πραγματοποιήσει δύο δράσεις με αυτοκινούμενο, στα Κύμινα και το Καλοχώρι. Η κινητή μονάδα είχε ΩΡΛ, παιδίατρο και γυναικολόγο. Στόχος είναι η κινητή μονάδα να καθιερωθεί, να έχει έδρα τη Σίνδο και να κάνει εξορμήσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου μας».

Όπως σημείωσε η κ. Ελευθεριάδου, για τον Οκτώβριο έχει προγραμματιστεί μία σειρά ενημερωτικών δράσεων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα για την πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. «Θα γίνει μεγάλη καμπάνια, με ενημερωτικά φυλλάδια, μαίες και πιθανότατα ειδικό γιατρό. Θα συνεργαστούμε με το Άλμα Ζωής και θα διοργανώσουμε και φέτος Δρόμους 5.000μ., με γυναίκες να περπατούν το Δρόμο της Ζωής», σημείωσε. Ενημερωτικές δράσεις θα γίνουν, επίσης, και σε ΚΑΠΗ για την Covid-19, αλλά και σε σχολεία για την οδοντική υγιεινή.

Πιο ενεργή παρουσία γυναικών

Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσαμε να δούμε και στο Δήμο Δέλτα πιο ενεργή παρουσία γυναικών ή ακόμη και γυναίκα δήμαρχο, η Βούλα Ελευθεριάδου απάντησε: «Φυσικά, γιατί όχι; Δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Οι γυναίκες είναι έξυπνες, πρακτικές, αποτελεσματικές και πάνω απ’ όλα νοικοκυρές. Όπως νοικοκυρεύει μια γυναίκα το σπίτι της, τόσο σε οικονομικά όσο και σε πρακτικά ζητήματα, έτσι μπορεί μια γυναίκα δήμαρχος να νοικοκυρέψει και έναν δήμο, ουσιαστικά, χωρίς πολλά λόγια».

*Όπως δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της DELTA Press

Δείτε ακόμη:

Διευκρινήσεις Ελευθεριάδου για την “γυναίκα – δήμαρχο”
Εποικοδομητική συνάντηση Ελευθεριάδου με τη διεύθυνση του Κ.Υ. Διαβατών

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.