Πολιτική

Ελευθεριάδης: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ η αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών»

Τη βεβαιότητά του, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιτύχει το στόχο της ξεκάθαρης αλλαγής των εκλογικών συσχετισμών εξέφρασε ο Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη.

«Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αποτελέσει μια δυνατή επιλογή για τους Έλληνες πολίτες. Έχει την ορμή των πρόσφατων εσωτερικών διαδικασιών, στην οποία συμμετείχαν 270.000, τα στελέχη του έχουν την ψυχολογία. Από άποψη δυναμικής, το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ προ διετίας. Στον αντίποδα, δύσκολα συγκινείται κανείς πολιτικά από μία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, οι οποίοι δοκιμάστηκαν μόλις προ διετίας και δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς την αξιοπιστία τους, ώστε να θεωρηθούν μία εν δυνάμει επιλογή ανατροπής», σημείωσε ο κ. Ελευθεριάδης, εκφράζοντας την πίστη του ότι η δημοσκοπική άνοδος του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ θα μεταφερθεί και στις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν.

«Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα»

Ο Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης έκανε ειδική μνεία στο ζήτημα της ακρίβειας, η οποία «καθώς φαίνεται, ήρθε για να μείνει» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τρέχει συνεχώς πίσω από τα γεγονότα». «Η πολιτική των επιδομάτων, όσο και να ανακουφίζει προς στιγμήν κάποια νοικοκυριά, δεν αποτελεί δομική λύση», εξήγησε, προσθέτοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί ήδη μία ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, προκειμένου αυτή να φέρει αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία. Επίσης, αποτελεί αναγκαία κίνηση η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, «ειδικά εάν σκεφτούμε ότι η κυβέρνηση επί μήνες επιλέγει να εισπράττει φόρους μεγαλύτερους του αναμενόμενου, λόγω της τιμής που έχει η βενζίνη».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ελευθεριάδης στον Flash:
Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.