ΘέμαΤοπικά

Εγρήγορση και επαγρύπνηση ζήτησε ο Ιωαννίδης

Εγρήγορση και επαγρύπνηση ζήτησε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επτά Αντιδημάρχους και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πολύωρη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο με τον Γιάννη Ιωαννίδη να θέτει τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος Δέλτα:

Εγρήγορση και επαγρύπνηση ζήτησε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επτά Αντιδημάρχους και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πολύωρη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο με τον Γιάννη Ιωαννίδη να θέτει τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα. Στην σύσκεψη δόθηκαν οδηγίες για την απρόσκοπτη έναρξη της σχολικής χρονιάς και συζητήθηκαν αναλυτικά τα έργα που είναι σε εξέλιξη σε όλον τον Δήμο με τον Γιάννη Ιωαννίδη να ζητά από τους αρμόδιους αντιδημάρχους να παρακολουθούν ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους τα έργα και τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη.

«Το έργο της διοίκησης του δήμου δεν σταματά. Συνεχίζουμε με τα έργα που είναι σε εξέλιξη και παραλαμβάνουμε έργα που ολοκληρώνονται. Παραμένουμε

σε διαρκή επαγρύπνιση και μέσα στο προεκλογικό κλίμα και είμαστε σε εγρήγορση για την συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου χωρίς να σταματάμε ούτε λεπτό» διαμήνυσε ο Γιαννης Ιωαννιδης στα μέλη της ομάδας διοίκησης του Δήμου δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στη νέα σχολική χρόνια και ζήτησε επιτάχυνση ενεργειών ώστε οι 64 σχολικές δομές να είναι έτοιμες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ξεκινά το έργο αποκατάστασης και παρεμβάσεων υγιεινής συνολικού προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ που θα ολοκληρωθεί προς όφελος της μαθητικής και της εκπαιδευτική Κοινοτητα όλων των βαθμίδων του δήμου.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των σχολείων και του μηχανισμού για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης εκ νέου έξαρσης κρουσμάτων Covid

Εξετάστηκε αναλυτικά το έργο της διάνοιξης δρόμων και κρασπεδώσεων στις επεκτάσεις των Κοινοτήτων Νέας Μαγνησίας και Διαβατών έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία των έργων ασφαλτόστρωσης που είναι σε εξέλιξη. Η ασφαλτόστρωση που ολοκληρώθηκε σε Καλοχώρι, Διαβατά και Ν. Μαγνήσια ενώ θα συνεχιστεί στη Σινδο και θα θα ξεκινήσει στην δημοτικη ενότητα Χαλαστρας.

Παράλληλα συζητήθηκε η πορεία των έργων της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας της Χαλαστρας η πορεία δημοπράτησης του έργου ηλεκτροφωτισμού ανοικτών γηπέδων σε Σίνδο και Διαβατά και οι εργασίες συντήρησης σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και κλειστά γυμναστήρια

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πρόοδο των εργασιών στο δίκτυο υδροδότησης σε Κύμινα και Νέα Μάλγαρα που θα τροφοδοτήσει το επόμενο διάστημα με καθαρό πόσιμο νερό τις δύο περιοχές.

Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του φθινοπώρου.

Ο δημαρχος ζήτησε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους να παρακολουθούν την πορεία χρηματοδότησης των μελετών από το Πράσινο Ταμείο και από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που έχουν κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή.

«Είμαστε μια συμπαγής ομάδα με όρεξη για δουλειά που δεν θα σταματήσει μέσα στην προεκλογική περίοδο» δήλωσε ο δήμαρχος Γιαννης Ιωαννιδης εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για τη σύμπνοια απόψεων των αντιδημάρχων.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε και αποφασίστηκε να ζητηθούν οι παραιτήσεις των προέδρων ΔΕΥΑΔΔ και Β Βάθμιας σχολικής επιτροπης κύριων Σπύρου Σταματάκη και Αντώνη Αντωνιαδη καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει πλαίσιο συνεργασίας.

Στην σύσκεψη παρέστησαν ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Λουμπούτης οι αντιδήμαρχοι Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αλεξανδρος Διαμαντόπουλος Πολιτικής Προστασίας και Δ. Ε. Εχεδώρου Κωστας Καικής, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Νίκος Λιάκος, Διοικητικών, Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών Χρυσα Γεωργιαδου Αθλητισμού και Πολιτισμού Δέσποινα Αντωνιάδου, Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Ελένη Μπατζιλή Καθαριότητας, Οχημάτων και Περιβάλλοντος και Δ. Ε. Αξιού Φανης Αλμπάνης και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δέλτα Έλσα Σκεύη.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.